Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

How do I keep my weight in December?
Social Gatherings

Hoe blijf ik op gewicht in december?

December hoort een gezellige maand te zijn, waarin je je geen zorgen hoeft te maken over onnodige stress. Heel wat mensen beginnen zich bij voorbaat al zorgen te maken over hoe ze met al die extra calorieën, die ze deze maand aangeboden krijgen, moeten omgaan. Het loopt al snel op als je elke keer ‘Ja graag’ zegt als iemand je iets lekkers aanbiedt.

Maak je klaar voor de feesten

Als jouw decembermaand gevuld is met feestjes en sociale bijeenkomsten, kan het een goed idee zijn om extra in de gaten te houden op het aantal calorieën dat je consumeert, zodat je kleding niet strak begint te zitten rond de taille. Als je in december wordt uitgenodigd voor feestjes, wil je misschien een paar dagen ervoor, maar ook een paar dagen erna, minder calorieën eten – op die manier beperk je de kans dat het zichtbaar is op je taille.

Het betekent dat je voor en na het grote feest alle onnodige calorieën in je dieet probeert te verminderen (of te verwijderen). Probeer eens de volkoren alternatieven voor brood, pasta en rijst, die geven je het nodige verzadigingsgevoel – zo zorg je ervoor dat je minder eet. Daarnaast is het uiteraard aan te raden om veel groente en fruit te eten! Als je op zoek bent naar vlees, kies dan voor iets mager zoals kip, kalkoen of zelfs vis, en streef naar iets met weinig vet. Vermijd dranken gevuld met suiker, of het nu alcohol of niet-alcohol is, en drink veel water. Beperk jezelf tot één portie bij elke maaltijd (ontbijt, lunch en diner) en beperk je snacks tot fruit of groenten. Eet thuis iets – zoals fruit etc. – voordat je naar het feest gaat. Zo voorkom je dat je de schaal gevuld met chips en snoep leegmaakt omdat je honger hebt voordat ze de voorgerechten serveren.

kersttafel met kalkoen

Gewichtsbeheersing na december

Als je – ondanks alles – in december een paar kilo bent aangekomen, kun je deze gemakkelijk weer kwijtraken door de VLCD-shakes (Very Low-Calorie Diet) van Nupo te gebruiken, die verkrijgbaar zijn in vijf verschillende smaken: Aardbei, Mango Vanille, Caffe Latte , bosbessenframboos en chocoladesmaak. Je moet elke dag zes shakes drinken en ervoor zorgen dat je minimaal twee liter water drinkt. Naast de shakes heb je verder niets nodig, deze bevatten namelijk alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Met voordeel kunt u in december elke dag wat extra lichamelijke activiteit inplannen. Het maakt wat extra ruimte voor wat extra calorieën in december, helpt je spijsvertering, versterkt je hart en zorgt voor een betere nachtrust – al met al een solide investering. Vergeet echter niet realistisch te blijven en niet te hoog te mikken, je moet gemotiveerd zijn om het de volgende dag ook te herhalen. Als u in december uw fysieke activiteit probeert te verhogen, probeer dan enkele doelen voor uzelf te stellen, maar vergeet niet realistisch te blijven – het zou een succesvolle ervaring moeten zijn!

Terug naar blog