Geverifieerd door Massi Fazli

Gecertificeerd Health Communicator & Clinical Dietitian

Weight loss results with Bariatric Surgery and Nupo Diet
Very Low Calorie Diet

Gewichtsverliesresultaten met bariatrische chirurgie en Nupo-dieet

Ontdek hoe het Nupo-dieet kan worden geïntegreerd in bariatrische chirurgie en welke mogelijke voordelen het heeft voor de voedingsbehoeften van patiënten en hun gewichtsverlies.


Als klinisch diëtist met ervaring in bariatrische voeding, ben ik me bewust van de complexe reis die patiënten ondergaan voor en na een gastric bypass of gastric sleeve-operatie. Deze chirurgische ingrepen zijn effectieve hulpmiddelen voor gewichtsverlies bij personen met ernstige obesitas, maar ze vereisen zorgvuldige voorbereiding en follow-up, vooral als het gaat om voeding.

Bariatrische chirurgie een pad naar blijvend gewichtsverlies Gastric bypass en gastric sleeve zijn twee van de meest voorkomende soorten bariatrische chirurgie die worden gebruikt om ernstige obesitas te behandelen. Deze procedures werken door de grootte van de maag te verkleinen of het spijsverteringsproces te veranderen, wat resulteert in een verminderde voedselinname en opname van voedingsstoffen.

Hoewel een operatie cruciaal is voor gewichtsverlies, speelt voeding een even belangrijke rol bij het waarborgen van de gezondheid en het succes op de lange termijn van de patiënt.

Vóór bariatrische chirurgie is het cruciaal dat patiënten een specifiek dieet volgen om de levergrootte en het vetgehalte te verminderen en het lichaam voor te bereiden op de operatie. Dit kan een periode van zeer lage energie-inname (VLED) of zeer lage calorie-inname (VLCD) omvatten, waarbij maaltijden worden vervangen door voedzame producten zoals shakes of warme maaltijden. Dit is waar Nupo in het spel komt als een waardevolle bron.

Nupo biedt een breed scala aan producten, maar in de context van pre- en postoperatieve bariatrische operaties ligt de focus op het Nupo Dieet, een VLCD met 750-800 kcal. Dit komt omdat het Nupo Dieet aansluit bij de voedingsprincipes voor en na zowel gastric bypass als sleeve operaties.

Het belang van voeding voor en na een operatie is van cruciaal belang voor het succes en de gezondheid van de patiënt.

Het Nupo Dieet is een effectief hulpmiddel in dit proces door nutritioneel complete producten aan te bieden die gewichtsverliesdoelen ondersteunen en een gezonde voedingsstatus voor patiënten garanderen. Naast bariatrische chirurgie kan het Nupo Dieet een cruciale rol spelen bij het tot stand brengen van een stabiel en duurzaam pad naar gewichtsverlies en verbeterde gezondheid.

Nupo een effectieve dieetaanpak voor bariatrische chirurgie

Het Nupo-dieet is een caloriearm dieet dat nutritioneel complete maaltijden in verschillende vormen biedt, waaronder shakes , maaltijden , soepen en desserts . Deze producten worden gekenmerkt door hun hoge eiwitgehalte, lage caloriegehalte en aanwezigheid van alle essentiële voedingsstoffen, waardoor ze een ideale aanvulling zijn op het pre-bariatrische chirurgische dieet. Door traditionele maaltijden te vervangen door het Nupo-dieet, kunnen patiënten aanzienlijk gewichtsverlies en vermindering van levervet bereiken, wat mogelijk de veiligheid en effectiviteit van de aanstaande operatie verbetert. Het is vermeldenswaard dat het Nupo-dieet niet alleen relevant is vóór de operatie, maar ook als onderdeel van het postoperatieve voedingsplan.

Na bariatrische chirurgie is het belangrijk dat patiënten een gepaste calorie-inname handhaven en tegelijkertijd zorgen voor voldoende inname van essentiële voedingsstoffen om het genezingsproces te ondersteunen en een gezonde voedingsstatus te behouden. Het Nupo-dieet biedt een handige en voedzame oplossing in deze periode, wat bijdraagt ​​aan het succes en welzijn van de patiënt op de lange termijn na de operatie.

Wat zijn de effecten van het Nupo-dieet op bariatrische chirurgie?

Het Nupo-dieet heeft verschillende voedingsvoordelen die gewichtsverlies en de voorbereiding op bariatrische chirurgie ondersteunen:

  1. Hoog eiwitgehalte: Eiwitten zijn essentieel voor het behoud van spiermassa tijdens gewichtsverlies en ondersteunen de genezing en het herstel na een operatie.
  2. Laag caloriegehalte: Het Nupo-dieet zorgt voor een lage calorie-inname, wat leidt tot gewichtsverlies en vermindering van levervet, wat de operatie veiliger kan maken.
  3. Essentiële voedingsstoffen: Het Nupo Dieet bevat alle essentiële voedingsstoffen in de juiste hoeveelheden, waardoor de patiënt ondanks de verminderde calorie-inname een gezonde voedingsstatus behoudt.
  4. Handig en eenvoudig in gebruik: Het Nupo Dieet is eenvoudig en snel te bereiden, waardoor patiënten het dieet gemakkelijk kunnen volgen, zelfs als ze onderweg zijn.


Daarom is het Nupo-dieet belangrijk bij bariatrische voeding. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat het dieet moet worden toegediend onder toezicht van een gekwalificeerde zorgprofessional, zoals een arts of klinisch diëtist, om ervoor te zorgen dat het is afgestemd op de individuele behoeften en gezondheidstoestand van de patiënt.

Bariatrische chirurgie is een levensveranderende beslissing en voeding speelt een cruciale rol in het succes ervan. Door het Nupo-dieet te integreren als onderdeel van de preoperatieve voorbereiding, kunnen patiënten betere resultaten behalen op het gebied van gewichtsverlies en een verbeterde voedingsstatus.

Als klinisch diëtist heb ik met eigen ogen de positieve effecten gezien die het Nupo-dieet kan hebben op patiënten die zich voorbereiden op of herstellen van bariatrische chirurgie. Door het Nupo-dieet op te nemen als onderdeel van het preoperatieve of postoperatieve dieetplan, kunnen patiënten aanzienlijk afvallen, levervet verminderen, het genezingsproces bevorderen en hun algehele voedingsstatus verbeteren.

Deze uitgebreide aanpak draagt ​​bij aan het leggen van een solide basis voor een veilige en succesvolle operatie, terwijl de gezondheid en het welzijn van de patiënt op de lange termijn worden ondersteund.

Terug naar blog