Geverifieerd door Massi Fazli

Gecertificeerd Health Communicator & Clinical Dietitian

VLCD & Medical Weight Loss: A Revolutionary Approach
Weight loss

VLCD en medisch gewichtsverlies: een revolutionaire aanpak

Overweegt u om een ​​medisch afslanktraject te starten? Dan moet u ervoor zorgen dat u de juiste samenstelling in uw dieet heeft. Omdat afslankmedicijnen uw eetlust verminderen, is het belangrijk dat uw dieet de optimale voedingssamenstelling heeft, zodat uw gewichtsverlies gezond en duurzaam is. Daarom moet er niet alleen aandacht zijn voor het calorietekort, maar ook voor de samenstelling van uw calorieën. De combinatie van een Total Diet Replacement (TDR) van 750-800 kcal per dag of maaltijdvervangers samen met afslankmedicijnen vormt een sterke strategie voor gewichtsverlies.

De perfecte samenwerking: de combinatie van een Total Diet Replacement of maaltijdvervangers met afslankmedicijnen.

Wanneer u een Total Diet Replacement (TDR) van 750-800 kcal combineert of maaltijdvervangers gebruikt in combinatie met afslankmedicijnen, heeft u de basis voor een werkelijk effectieve strategie voor gewichtsverlies.

Eiwitrijke maaltijdvervangers: Omdat uw eetlust wordt geremd of verminderd door afslankmedicijnen, wordt het voedsel dat u consumeert nog belangrijker qua samenstelling. Maaltijdvervangers zijn daarom de perfecte keuze om 1-2 van uw hoofdmaaltijden gedurende de dag te vervangen. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat u de juiste voedingssamenstelling binnenkrijgt, zoals eiwitten, vezels, vetten, maar ook vitamines en mineralen.

Totale dieetvervanging (TDR)

Wilt u nog sneller resultaat zien, terwijl u toch verzekerd bent van de juiste voedingssamenstelling? Dan is een Total Diet Replacement (TDR) de perfecte keuze.

Eerst en vooral helpt een leefstijlinterventie of verandering met een Total Diet Replacement (TDR) je om al je oude gewoontes in je voedingspatroon en calorie-inname te resetten.

Maar het zorgt er ook voor dat u de volledig juiste en essentiële voedingssamenstelling krijgt en een programma dat gemakkelijk en eenvoudig te volgen is. Het voordeel van het voldoen aan de basisbehoeften met een Total Diet Replacement, doorgaans tussen 750-800 kcal, maakt het mogelijk om er 200-300 kcal aan toe te voegen zonder de snelle resultaten van het programma in gevaar te brengen.

De combinatie

"Een Total Diet Replacement vermindert de calorie-inname aanzienlijk en zorgt voor adequate voeding, terwijl medische gewichtsverliesbehandelingen helpen de eetlust te reguleren en de honger en het verlangen naar voedsel te verminderen. Deze gecombineerde aanpak kan leiden tot een effectiever en sneller gewichtsverliesproces, vooral voor mensen met ernstige zwaarlijvigheid, waarbij zowel de fysiologische als de gedragsaspecten van gewichtsverlies worden aangepakt."

De voordelen van deze gecombineerde aanpak

U kunt uw afslankmedicijnen mogelijk sneller afbouwen, omdat uw doelstellingen voor gewichtsverlies aanzienlijk sneller op een effectieve en veilige manier kunnen worden bereikt.

Medicijnen voor gewichtsverlies helpen de eetlust te reguleren en het gevoel van volheid te vergroten, waardoor het gemakkelijker kan worden om een ​​totaaldieetvervangingsplan of een maaltijdvervangingsplan te volgen, omdat het de honger en het verlangen naar voedsel helpt verminderen. De gecombineerde aanpak maakt een efficiënter en sneller gewichtsverliesproces mogelijk, wat de motivatie kan vergroten en de resultaten in de loop van de tijd kan behouden. Deze symbiose kan vooral gunstig zijn voor mensen met ernstige obesitas die een intensieve en gestructureerde aanpak van gewichtsverlies nodig hebben.

Optimalisatie van gewichtsverlies: de kracht van medicatie en maaltijdvervangers gecombineerd met lichaamsbeweging

Naast veranderingen in het voedingspatroon is regelmatige lichaamsbeweging om verschillende redenen ook cruciaal voor een succesvol afslankprogramma:

Door te sporten verbrandt u extra calorieën, waardoor u een calorietekort kunt behouden of bereiken dat nodig is voor gewichtsverlies. Bovendien verhoogt lichaamsbeweging de stofwisseling, wat resulteert in een efficiëntere verbranding van calorieën, zelfs in rust. Deze combinatie van verbranding en verhoogde spiermassa draagt ​​bij aan een sterkere lichaamssamenstelling en sterkere botten en spieren. Samen vormen veranderingen in het voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging een effectieve benadering van gewichtsverlies die niet alleen een calorietekort creëert, maar ook de algehele lichaamsgezondheid verbetert.

Wat gebeurt er in het lichaam?

Calorieën kunnen worden verkregen uit verschillende bronnen, zoals vet, eiwitten, koolhydraten of zetmeel (ook wel suiker genoemd) en alcohol. Deze calorieën zijn essentieel voor de energiebehoeften van het lichaam. Wanneer het lichaam een ​​calorietekort ervaart, begint het vetvoorraden te verbranden als energiebron. Vet is de primaire energiereserve van het lichaam en tijdens dit proces komen vetzuren vrij uit de vetcellen en worden ze omgezet in energie door middel van vetzuuroxidatie.

Tegelijkertijd worden ketonen geproduceerd als bijproduct van de vetverbranding, die door de hersenen en andere weefsels als brandstof kunnen worden gebruikt. Het is essentieel om voldoende eiwitten en voedingsstoffen in het dieet te behouden om de spiermassa en de algehele gezondheid te behouden tijdens het gewichtsverliesproces, zoals bij gebruik van een Total Diet Replacement (TDR) of maaltijdvervangers.

Een krachtig hulpmiddel
Medische gewichtsverliesbehandelingen vormen een krachtig hulpmiddel voor diegenen die effectief gewichtsverlies willen bereiken. De combinatie van een medische afslankbehandeling zoals Wegovy samen met een Total Diet Replacement of een dieet met maaltijdvervangers vertegenwoordigt een potentieel sterke strategie voor gewichtsverlies.

Medische behandeling voor gewichtsverlies

Medicijnen voor gewichtsverlies hebben een revolutie teweeggebracht in de aanpak van het verminderen van het gewicht en hoop gegeven aan velen die met obesitas kampen. Medicijnen die Semaglutide bevatten, geproduceerd door bedrijven als Novo Nordisk, omvatten Ozempic, bedoeld voor de behandeling van diabetes, en Wegovy, ontworpen voor gewichtsverlies.

Een van de belangrijkste mechanismen van Semaglutide is het vermogen om de eetlust en verzadiging te reguleren. Het stimuleert GLP-1-receptoren in de hersenen, wat leidt tot een groter gevoel van volheid en bijgevolg tot minder honger. Het functioneert in het lichaam als een verzadigingshormoon dat doorgaans in de dunne darm wordt geproduceerd. Wegovy, ook bekend als semaglutide, is een GLP-1-receptoragonist waarvan is aangetoond dat deze een positieve invloed heeft op de insulinegevoeligheid en helpt de algehele metabolische gezondheid en gewichtsverlies te verbeteren. Daarom vermindert Wegovy de eetlust en verlaagt de energie-inname als gevolg van een verminderde voorkeur voor vetrijk voedsel. Dit is fysiologisch cruciaal voor gewichtsverlies, omdat het helpt bij het beter beheersen van de voedselinname en overeten.

Total Diet Replacement, een op bewijs gebaseerd dieet

Een goed gedocumenteerd dieet zoals een TDR (Total Diet Replacement) of een VLCD (Very Low Calorie Diet) kan vanwege het lage caloriegehalte uitstekende effecten hebben op gewichtsverlies.

Dit dieet bevat doorgaans maximaal 800 calorieën per dag en heeft tot doel de dagelijkse calorie-inname te verminderen, wat aanzienlijk minder is dan de gemiddelde calorie-inname voor volwassenen, die rond de 2000-2500 calorieën ligt, afhankelijk van onder meer het activiteitenniveau.

Een TDR is meestal samengesteld uit producten zoals shakes, soepen en warme maaltijden die qua voedingswaarde in balans zijn en ervoor zorgen dat het lichaam alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt om optimaal te kunnen functioneren, en wordt ook wel een volledige maaltijdvervanger genoemd.

Er is een groot verschil tussen producten die 'Maaltijdvervanging' worden genoemd en producten die 'Totale Dieetvervanging' worden genoemd.

De vereisten voor een Total Diet Replacement (TDR) of een Very Low Calorie Diet (VLCD) zijn veel groter, omdat u gedurende een langere periode uitsluitend van maaltijdvervangers moet kunnen leven. Daarom worden er strenge eisen gesteld aan het gehalte aan bijvoorbeeld vitaminen, mineralen en voedingsvezels. In tegenstelling tot afslankproducten en de meeste voedingssupplementen moeten TDR-producten worden gecontroleerd door de Deense Veterinaire en Voedseladministratie en zijn ze dus onderworpen aan dezelfde eisen als bijvoorbeeld zuigelingenvoeding.

EU-regelgeving stelt enkele grenzen aan de inhoud van een VLCD. Er worden intervallen vastgesteld voor de hoeveelheid eiwitten en vetten, koolhydraten, vezels, vitamines en mineralen die in de producten moeten zitten, zodat het lichaam de hele dag krijgt wat het nodig heeft. Daarom zijn de gemeenschappelijke kenmerken van TDR-producten dat ze een hoog eiwitgehalte bevatten, weinig vet en koolhydraten bevatten en essentiële vitamines en mineralen bevatten.

Let op: Dit artikel is vertaald van het Deens naar het Engels, de bronnen zijn daarom zowel van Deense als van Engelstalige websites.

No product found with the handle "nupo-dieet-proefpakket".

Terug naar blog