Geverifieerd door Massi Fazli

Gecertificeerd Health Communicator & Clinical Dietitian

VLCD & Medical Weight Loss: A Revolutionary Approach
Weight loss

VLCD en medisch gewichtsverlies: een revolutionaire aanpak

Overweegt u om medisch af te vallen?

Dan moet u ervoor zorgen dat u de juiste samenstelling in uw dieet heeft. Omdat afslankmedicatie uw eetlust vermindert, is het belangrijk dat uw dieet de optimale nutritionele samenstelling heeft, zodat u gezond en duurzaam afvalt. Daarom moet er niet alleen aandacht zijn voor calorietekort, maar ook voor de samenstelling van uw calorieën. De combinatie van een Total Diet Replacement (TDR) van 750-800 kcal per dag of maaltijdvervangers samen met afslankmedicatie vormt een sterke strategie voor gewichtsverlies.



De perfecte combinatie: de combinatie van een Total Diet Replacement of maaltijdvervangers met afslankmedicatie.

Wanneer u een Total Diet Replacement (TDR) van 750-800 kcal combineert of maaltijdvervangers gebruikt in combinatie met afslankmedicatie, legt u de basis voor een werkelijk effectieve strategie voor gewichtsverlies.

Eiwitrijke maaltijdvervangers: Omdat uw eetlust wordt geremd of verminderd door afslankmedicatie, wordt de samenstelling van het voedsel dat u consumeert nog belangrijker. Daarom zijn maaltijdvervangers de perfecte keuze om 1-2 van uw hoofdmaaltijden gedurende de dag te vervangen. Dit zorgt ervoor dat u de juiste nutritionele samenstelling binnenkrijgt, zoals eiwitten, vezels, vetten, evenals vitaminen en mineralen.

Totale Dieetvervanging (TDR)

Wilt u nog sneller resultaat zien, maar toch de juiste nutritionele samenstelling behouden? Dan is een Total Diet Replacement (TDR) de perfecte keuze.

Allereerst helpt een leefstijlinterventie of verandering met een Total Diet Replacement (TDR) u om al uw oude gewoonten in uw voedingspatroon en calorie-inname te resetten.

Maar het zorgt er ook voor dat u de volledig correcte en essentiële voedingssamenstelling krijgt en een programma dat gemakkelijk en eenvoudig te volgen is. Het voordeel van het voldoen aan de basisbehoeften met een Total Diet Replacement, doorgaans tussen de 750-800 kcal, maakt het mogelijk om 200-300 kcal toe te voegen zonder de snelle resultaten van het programma in gevaar te brengen.

De combinatie

"Een Total Diet Replacement vermindert de calorie-inname aanzienlijk en zorgt voor voldoende voeding, terwijl medische gewichtsverliesbehandelingen helpen de eetlust te reguleren en honger en hunkering naar voedsel te verminderen. Deze gecombineerde aanpak kan leiden tot een effectiever en sneller gewichtsverliesproces, met name voor mensen met ernstige obesitas, waarbij zowel de fysiologische als gedragsaspecten van gewichtsverlies worden aangepakt."

De voordelen van deze gecombineerde aanpak

U kunt uw afslankmedicatie mogelijk sneller afbouwen, omdat u uw doelen voor gewichtsverlies aanzienlijk sneller en op een effectieve en veilige manier kunt bereiken.

Gewichtsverliesmedicatie helpt de eetlust te reguleren en gevoelens van volheid te vergroten, wat het makkelijker kan maken om een ​​Total Diet Replacement of een meal replacement plan te volgen, omdat het helpt om honger en hunkering naar voedsel te verminderen. De gecombineerde aanpak maakt een efficiënter en sneller gewichtsverliesproces mogelijk, wat de motivatie kan vergroten en resultaten in de loop van de tijd kan behouden. Deze symbiose kan met name gunstig zijn voor personen met ernstige obesitas die een intensieve en gestructureerde aanpak van gewichtsverlies nodig hebben.

Optimalisatie van gewichtsverlies: de kracht van medicatie en maaltijdvervangers in combinatie met lichaamsbeweging

Naast veranderingen in uw dieet isregelmatige lichaamsbeweging ook cruciaal voor een succesvol gewichtsverliesprogramma, en wel om verschillende redenen:

Oefening verbrandt extra calorieën, wat helpt om een ​​calorietekort te behouden of te bereiken dat nodig is voor gewichtsverlies. Bovendien verhoogt oefening het metabolisme, wat resulteert in efficiëntere calorieverbranding, zelfs in rust. Deze combinatie van verbranding en toegenomen spiermassa draagt ​​bij aan een strakkere lichaamssamenstelling en sterkere botten en spieren. Samen vormen veranderingen in het dieet en regelmatige lichaamsbeweging een effectieve aanpak voor gewichtsverlies die niet alleen een calorietekort creëert, maar ook de algehele gezondheid van het lichaam verbetert.

Wat gebeurt er in het lichaam?

Calorieën kunnen worden verkregen uit verschillende bronnen, zoals vet, eiwitten, koolhydraten of zetmeel (ook bekend als suiker) en alcohol. Deze calorieën zijn essentieel voor de energiebehoeften van het lichaam. Wanneer het lichaam een ​​calorietekort ervaart, begint het vetreserves te verbranden als energiebron. Vet is de primaire energiereserve van het lichaam en tijdens dit proces worden vetzuren uit vetcellen vrijgegeven en omgezet in energie door vetzuuroxidatie.

Tegelijkertijd worden ketonen geproduceerd als bijproduct van vetverbranding, die door de hersenen en andere weefsels als brandstof kunnen worden gebruikt. Het is essentieel om voldoende eiwit- en voedingsstoffen in het dieet te behouden om spiermassa en algehele gezondheid te behouden tijdens het gewichtsverliesproces, zoals bij het gebruik van een Total Diet Replacement (TDR) of maaltijdvervangers.

Een krachtig hulpmiddel

Medische gewichtsverliesbehandeling vormt een krachtig hulpmiddel voor degenen die effectief willen afvallen. De combinatie van een medische gewichtsverliesbehandeling zoals Wegovy met een Total Diet Replacement of een dieet met maaltijdvervangers vormt een potentieel sterke strategie voor gewichtsverlies.

Medische behandeling voor gewichtsverlies

Medicijnen voor gewichtsverlies hebben de aanpak van gewichtsverlies radicaal veranderd en hoop geboden aan velen die worstelen met obesitas. Medicijnen die Semaglutide bevatten, geproduceerd door bedrijven als Novo Nordisk, omvatten Ozempic, bedoeld voor de behandeling van diabetes, en Wegovy, ontworpen voor gewichtsverlies.

Een van de belangrijkste mechanismen van Semaglutide is het vermogen om eetlust en verzadiging te reguleren. Het stimuleert GLP-1-receptoren in de hersenen, wat leidt tot een groter gevoel van volheid en bijgevolg minder honger. Het functioneert in het lichaam als een verzadigingshormoon dat doorgaans in de dunne darm wordt geproduceerd. Wegovy, ook bekend als semaglutide, is een GLP-1-receptoragonist waarvan is aangetoond dat het een positieve invloed heeft op de insulinegevoeligheid en helpt de algehele metabolische gezondheid en gewichtsverlies te verbeteren. Daarom vermindert Wegovy de eetlust en verlaagt het de energie-inname vanwege een verminderde voorkeur voor vetrijke voedingsmiddelen. Dit is fysiologisch cruciaal voor gewichtsverlies, omdat het helpt bij een betere controle over voedselinname en overeten.

Total Diet Replacement, een op bewijs gebaseerd dieet

Een goed gedocumenteerd dieet zoals een TDR (Total Diet Replacement) of een VLC D (Very Low Calorie Diet) kan uitstekende effecten hebben op gewichtsverlies vanwege het lage caloriegehalte.

Dit dieet bevat doorgaans maximaal 800 calorieën per dag en is bedoeld om de dagelijkse calorie-inname te verminderen. Dit is aanzienlijk minder dan de gemiddelde calorie-inname voor volwassenen, die rond de 2000-2500 calorieën ligt, afhankelijk van onder andere het activiteitsniveau.

Een TDR bestaat meestal uit producten zoals shakes, soepen en warme maaltijden die qua voedingswaarde in balans zijn en ervoor zorgen dat het lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt om optimaal te kunnen functioneren. Dit wordt ook wel een volledige maaltijdvervanger genoemd.

Er is een groot verschil tussen producten die 'maaltijdvervangers' heten en producten die 'totale dieetvervangers' heten.

De vereisten voor een Total Diet Replacement (TDR) of een Very Low Calorie Diet (VLCD) zijn veel groter, omdat u gedurende een langere periode uitsluitend opmaaltijdvervangers moet kunnen leven. Daarom zijn er strenge eisen voor de inhoud van bijvoorbeeld vitaminen, mineralen en voedingsvezels. In tegenstelling tot afslankproducten en de meeste voedingssupplementen, moeten TDR-producten worden gecontroleerd door de Deense Veterinary and Food Administration en zijn ze dus onderworpen aan dezelfde eisen als bijvoorbeeld zuigelingenvoeding.

EU-regelgeving stelt grenzen aan de inhoud van een VLCD. Er worden intervallen vastgesteld voor de hoeveelheid eiwitten en vetten, koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen die in de producten moeten zitten, zodat het lichaam de hele dag door krijgt wat het nodig heeft. De gemeenschappelijke kenmerken van TDR-producten zijn daarom dat ze een hoog eiwitgehalte hebben, weinig vet en koolhydraten bevatten en essentiële vitaminen en mineralen bevatten.

Let op: Dit artikel is vertaald van het Deens naar het Engels. De bronnen zijn daarom afkomstig van zowel Deense als Engelstalige websites.

No product found with the handle "nupo-dieet-proefpakket".

Terug naar blog