Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

two forks holding a heart
Social Gatherings

Valentijnsdag

Valentijnsdag is een Amerikaanse traditie, waarbij meestal bloemen en chocolade betrokken zijn. Valentijnsdag valt altijd op 14 februari. Ik vind het leuk dat we deze speciale dag hebben, waarop we iets speciaals doen voor de mensen om wie we geven – dit betekent niet dat we het niet elke dag moeten doen.

Valentijnsdag draait niet alleen om bloemen en chocolade, maar gaat ook om tijdens iets leuks voor elkaar en het helpen van degenen die het dichtst bij je staan, om hun doelen en dromen te verwezenlijken. Dit kan bijvoorbeeld gewichtsverlies zijn; het kan leuk zijn om verschillende activiteiten samen te doen. Op Valentijnsdag kun je – samen met je partner – de dag doorbrengen en verschillende activiteiten ondernemen die je hartslag verhogen. Je kunt elkaar uitdagen om nieuwe en spannende activiteiten te bedenken die je samen kunt doen, bijvoorbeeld bowlen. Ik ben zelden op een bowlingbaan, maar ik ben altijd verrast hoe pijnlijk ik de dag erna ben.

Hoe vier jij Valentijnsdag dit jaar? Ik begin mijn dag met een korte run en daarna een uitstapje naar mijn plaatselijke sportschool. Ik heb mijn normale routines, die ik graag volhoud – zelfs als het Valentijnsdag is. Dit jaar valt Valentijnsdag in dezelfde week als de wintervakantie van mijn kinderen, dus ik zal prioriteit geven aan het doorbrengen van tijd met hen en het ondernemen van leuke activiteiten – misschien gaan zwemmen? Wat je ook gepland hebt voor Valentijnsdag, ik hoop dat je een fijne dag zult hebben, met de mensen om wie je geeft.
Gezondheidsconsulent, Team Nupo.

Terug naar blog