Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

friends having bbq
Social Gatherings

Zomerfeesten en gewichtsverlies - is het mogelijk?

We zijn bijna midden in de zomer en veel mensen geven feestjes. Naast midzomer zijn er nog veel meer redenen om te feesten: diploma-uitreikingen van studenten, bruiloften en veel verjaardagsfeestjes.

Het hebben van een plan helpt je op koers te blijven

Als u op dieet bent en afvalt, kunt u nog steeds deelnemen aan de feesten waarvoor u wordt uitgenodigd. Je kunt feestjes bijwonen en toch gezond zijn en afvallen. Het veranderen van de manier waarop u eet en leeft is geen kortetermijnplan, maar voor de lange termijn. Wanneer u op dieet bent en uw eetgewoonten heeft veranderd, kunt u uiteraard een feestje bijwonen en eten en drinken wat er geserveerd wordt. De dag na het feest moet je weer terug naar je gezonde gewoontes. Als je teruggaat naar je oude eetgewoonten en je eraan houdt, zul je al het gewicht dat je bent kwijtgeraakt weer aankomen. Voor de meeste mensen is het gemakkelijk om af te vallen als ze het juiste plan volgen. Het moeilijkste deel van gewichtsverlies is om op gewicht te blijven. Als u een jaar of langer op gewicht bent gebleven, is de kans groot dat u uw gewichtsverlies kunt vasthouden.

Geniet van lekkernijen en hervat vervolgens snel uw gezonde gewoonten

Wanneer u een feest bijwoont, moet u ontspannen en genieten. Een dagje loslaten heeft geen grote negatieve invloed op je gewichtsverlies of op je gezonde levensstijl. De dag na het feest hoef je alleen maar de juiste weg weer te vinden en je gezonde gewoontes voort te zetten. Veel mensen denken dat het een grote tegenvaller is om hun dieet voor één dag te onderbreken en dat ze de kracht niet hebben om de dag erna weer terug te keren naar de gezonde gewoontes. Ze denken dat ze verslaafd zijn aan bijvoorbeeld suiker als ze taart hebben gegeten en dat ze een detox moeten doen van hun suikerverslaving voordat ze weer op de goede weg zijn. Dit is een van de redenen waarom ik niet aanraad dat een dieet elke vorm van voeding uitsluit als je wilt afvallen of gezonder wilt leven. Ik denk dat het belangrijk is dat je dieet je de mogelijkheid geeft om een ​​normaal leven te leiden met normale activiteiten, waarbij je normaal kunt eten in het gezelschap van andere mensen.

Effectief gewichtsbeheer

Ik ervaar dat mensen die succesvol afvallen en hun gewichtsverlies behouden, degenen zijn die voedsel eten dat ze lekker vinden, maar in kleinere porties. Ze houden hun calorie-inname bij en de meesten bewegen ook meer dan vóór het dieet. Wanneer ze op een sociaal samenzijn zijn geweest en meer hebben gegeten en gedronken dan normaal, kunnen ze met een dag of twee aandacht voor hun calorie-inname en portiegroottes weer op het goede spoor komen en hun gewichtsverlies behouden. Nupo One Meal is erg handig als je je calorie-inname wilt bijhouden. Er zitten ongeveer 200 calorieën in een shake of in een reep en ze zijn er in veel verschillende smaken en er is voor iedereen wel wat wils. Je kunt één of twee maaltijden per dag vervangen door een One Meal shake of reep. Het is een supergemakkelijke oplossing als je een leven wilt leiden waarbij je in de buurt van andere mensen bent voor sociale bijeenkomsten. One Meal shakes of repen kunnen u helpen uw calorie-inname te beperken, zodat u meer calorieën kunt uitgeven als u sociaal bent.

Gezondheidsconsulent, Team Nupo.

Terug naar blog