Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

feets getting together before workout
Exercise

Het herfstseizoen is de tijd voor binnenactiviteiten. Hoe begin je eraan?

Wanneer de dagen korter worden, de temperatuur daalt en het weer onstabieler wordt, brengen we minder tijd buitenshuis door en zijn we dus minder actief. Het koudere weer is vaak de reden waarom veel mensen ervoor kiezen hun fysieke activiteit te verminderen. Het kan lastig zijn om een ​​binnensport te vinden die je aanspreekt en tegelijkertijd in je schema past.

Voordelen van sporten

Er zijn zoveel gezondheidsvoordelen verbonden aan sporten. Allereerst is het belangrijk om je spiermassa gedurende het hele leven te behouden. Het is in je spieren dat je energie wordt gebruikt en je spiermassa bijdraagt ​​aan gewichtsverlies en het behouden van een gezond gewicht. Lichamelijke activiteit versterkt uw hart en hart. Uw slaapkwaliteit wordt beter als u lichamelijk actief bent. En er is ook een sociale mate van aansluiting bij een groep gelijkgestemde mensen. Het is gezond om met anderen om te gaan en het geeft je dagelijkse leven een pauze.

Ontdek je favoriet en blijf erbij

De laatste jaren is het aantal sportactiviteiten waaraan je kunt deelnemen toegenomen. Bij de meeste clubs kun je aan een paar sessies deelnemen voordat je je aanmeldt en betalend lid wordt. Als je twijfelt welke soort sport voor jou de juiste is, is het erg fijn dat je het eerst kunt uitproberen voordat je besluit of dit de juiste soort activiteit voor je is. Op sommige plaatsen kun je ook alleen betalen voor de sessies waaraan je deelneemt. Als je twijfelt aan welke sporten je in jouw plaatselijke stad kunt beoefenen, kan Facebook misschien de plek zijn om te zoeken. Veel lokale nieuwssites op Facebook laten nieuwe initiatieven zien als het gaat om lokale bedrijven. Als er een contactpersoon is, kunt u een paar vragen stellen voordat u vertrekt. Als u met een leidinggevende praat die iets van de sport weet, kunt u de juiste vragen stellen om erachter te komen of het bij u en uw schema past.

Als je gedisciplineerd bent, kun je thuis je werk doen. Als je geen inspiratie hebt, kun je talloze tutorials vinden op bijvoorbeeld YouTube. Je kunt fit blijven als je bijvoorbeeld een eenvoudige trainingspas gebruikt, waarbij je alleen je eigen lichaamsgewicht gebruikt en geen andere apparatuur.

Als je over bepaalde apparatuur beschikt, zoals handgewichten, elastische banden of misschien kettlebells, kun je ook complete trainingshandleidingen vinden waarin je je apparatuur kunt gebruiken. Een andere mogelijkheid is om een ​​persoonlijke coach in te schakelen om je op weg te helpen. Je hoeft bijvoorbeeld geen tien sessies te boeken. De meeste persoonlijke coaches zijn bereid om misschien één of twee sessies te verkopen waarin ze een persoonlijk programma voor je maken dat voldoet aan je behoeften en je fysieke mogelijkheden.

Vul je energie aan

Vergeet niet om voor en na je training te eten, zodat je je energievoorraden kunt aanvullen en wat eiwitten binnen kunt krijgen om spiermassa op te bouwen en te behouden. Nupo maakt een kleine eiwitreep die eiwitbites heet en ideaal is om na een training te eten. Het bevat 12 gram eiwit en is verkrijgbaar in verschillende smaken.

Terug naar blog