Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

family biking by hills
Exercise Nutrition

Tour de France: een kans om er op eigen fiets op uit te trekken

Als je in een fietsvriendelijke regio woont, staat de zomer synoniem voor fietsen en genieten van evenementen zoals de Tour de France op televisie. Jarenlang had ik weinig interesse in wielerwedstrijden, waaronder de Tour de France. Ik kwam echter tot het besef dat de laatste race een zeer uitdagende race is als je je verdiept in de ongelooflijke prestaties die deelnemers moeten bereiken gedurende de duur van drie weken.

Of je nu de Tour de France kijkt of niet, het is gemakkelijk om op de fiets te springen en te sporten. Denemarken is redelijk vlak en kent geen te steile heuvels, en ook geen bergen. Je hebt geen luxe fiets nodig om rond te rijden en bij mooi weer is het heerlijk om gewoon buiten te zijn. Veel mensen fietsen van en naar hun werk, wat een geweldige manier is om wat fysieke activiteit in uw schema op te nemen. Er zijn verschillende voordelen als u met de fiets van en naar uw werk fietst in plaats van met de auto of het openbaar vervoer te reizen. Het geeft je de vrijheid om over je eigen tijd te beslissen en je niet aan een schema te houden. Eén van de voordelen is dat u niet in de file hoeft te staan ​​op de snelweg. Als u normaal gesproken geen tijd kunt vinden om te sporten, is fietsen naar uw werk een geweldige manier om te sporten. Het duurt maximaal 16 weken om een ​​nieuwe gewoonte aan te leren. Als je nu begint, is je dagelijkse fietstocht in de herfst een gewoonte geworden en ben je misschien zo blij geworden met fietsen dat je besluit er het hele jaar door mee door te gaan.

Tanken voor lange ritten:

Eén maaltijdrepen en shakes voor onderweg! Als u een lange rit gaat maken, is het belangrijk om de juiste voeding en voldoende water te hebben. Het kan lastig zijn om je fiets mee te nemen, vooral als je maar een kleine tas hebt. Fiets je op sportief vlak van en naar je werk, of in de zomer naar het strand, dan kun je een One Meal reep of een shake meenemen die makkelijk in je tas past. Mijn ervaring is dat veel mensen niet ontbijten voordat ze naar hun werk gaan en een One Meal reep of een shake kan met een beperkt aantal calorieën een slimme keuze zijn als je op gewicht wilt blijven of wilt afvallen. Als je een reep eet of een One Meal-shake drinkt, krijg je wat je nodig hebt tijdens een maaltijd - en dat voor onderweg!

Als je al een tijdje niet meer fietst en je het moeilijk vindt om aan de slag te gaan, kan een andere keuze het proberen van een elektrisch model zijn. Het is een heel andere ervaring en ik denk dat de meeste mensen het leuk zullen vinden om te rijden. Ik weet dat ik dat doe. Het is zeker duurder dan een gewone fiets, maar het is een andere ervaring die misschien wel het geld waard is, omdat je nog steeds een hogere hartslag krijgt en de voordelen van fysieke activiteit ervaart, ook al voelt het niet zo inspannend als het rijden op een fiets. gewone fiets. En vergeet alsjeblieft niet om je helm te dragen, of je nu op een elektrische fiets of op een gewone fiets rijdt.

Gezondheidsconsulent, Team Nupo.

Terug naar blog