Geverifieerd door Massi Fazli

Gecertificeerd Health Communicator & Clinical Dietitian

Gastrointestinal diseases are the overlooked epidemic
Nutrition

Maag-darmziekten zijn een over het hoofd geziene epidemie

Welkom bij Nupo's IBS Relief - uw pad naar een betere gastro-intestinale gezondheid.

Stel je voor dat je jezelf bevrijdt van het ongemakkelijke gevoel van een opgeblazen gevoel, een opgezette buik en onregelmatige stoelgang. Deze capsules bieden je tastbare verlichting van je dagelijkse ongemak.

Ons doel bij Nupo is niet alleen om de symptomen van maag- en darmziekten te verlichten, maar ook om mensen met PDS (prikkelbare darmsyndroom) te ondersteunen, zodat zij een betere levenskwaliteit kunnen bereiken.

In Denemarken worstelen bijna 1.000.000 Denen met gastro-intestinale ziekten. Van hen lijdt 15-20% aan PDS, wat resulteert in pijn, een opgeblazen gevoel en ongemak. Deze personen voelen zich vaak over het hoofd gezien door het zorgsysteem, waardoor het voor hen moeilijk is om de nodige hulp te krijgen.

IBS kost Denemarken jaarlijks ongeveer 4 miljard DKK, wat de noodzaak van effectieve oplossingen benadrukt. Met Nupo's IBS Relief krijgt u een zachte en effectieve manier om symptomen te verlichten, waardoor u weer vrijheid en vreugde in het leven krijgt.

Wat zijn de symptomen van PDS?

IBS is een aandoening waarbij het spijsverteringsstelsel niet optimaal functioneert. Dit kan leiden tot buikpijn en onregelmatigheden in de stoelgang. De symptomen kunnen variëren, met episodes van diarree of constipatie, vergezeld van een opgeblazen gevoel. Velen ervaren ook vermoeidheid en algemeen ongemak, hoewel deze symptomen tijdelijk kunnen afnemen na een stoelgang.

Ongeveer één op de vijf mensen in Denemarken lijdt aan PDS, wat meestal begint in de adolescentie of vroege volwassenheid. Voor sommigen wordt het een levenslange aandoening die voortdurende behandeling vereist. Een op maat gemaakt dieet kan helpen de symptomen te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Hoe werkt een FODMAP-arm dieet?

Dieet speelt een belangrijke rol bij het beheersen van IBS-symptomen. Door het dieet aan te passen, kan men irritatie in het spijsverteringsstelsel verminderen en het optreden van symptomen zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn en darmproblemen verminderen.

Een low-FODMAP-dieet is een strategie die vaak wordt gebruikt om IBS-symptomen te verlichten. Het richt zich op het beperken van de inname van bepaalde koolhydraten, die centraal staan ​​in de IBS-diëtetiek. Wanneer voedsel wordt ingenomen, worden voedingsstoffen normaal gesproken opgenomen in de dunne darm en getransporteerd naar de bloedbaan.

De koolhydraten die niet in de dunne darm worden opgenomen, worden echter door bacteriën in de dikke darm gefermenteerd. Dit kan resulteren in de vorming van gassen zoals waterstof, koolstofdioxide en methaan, wat een opgeblazen gevoel en ongemak veroorzaakt.

Bij een FODMAP-arm dieet beperkt u de inname van deze koolhydraten om de symptomen te verminderen.

FODMAP is een acroniem dat staat voor de verschillende soorten koolhydraten die in voeding voorkomen:

• Fermenteerbaar: Deze koolhydraten kunnen door bacteriën in de dikke darm worden gefermenteerd.
• Oligosachariden: Koolhydraten bestaande uit 3-9 suikermoleculen.
• Disachariden: Koolhydraten die bestaan ​​uit twee suikermoleculen, zoals lactose.
• Monosachariden: Koolhydraten die bestaan ​​uit één suikermolecuul, zoals fructose, glucose en galactose.
• Polyolen: Suikeralcoholen, vaak eindigend op "-ol", zoals maltitol, sorbitol, erythritol, mannitol, xylitol.

Dieetaanpassingen bij PDS omvatten:

  1. Voedseleliminatie: Identificatie en vermijding van specifieke voedingsmiddelen en dranken die symptomen veroorzaken. Dit kan bepaalde koolhydraten, vet voedsel, cafeïne en alcohol omvatten.
  2. Testen op voedselintolerantie: Sommige mensen met PDS kunnen voedselintoleranties hebben voor bepaalde voedingsmiddelen, zoals gluten, lactose of FODMAP's. Testen of een eliminatiedieet kan helpen deze intoleranties te identificeren en te vermijden.
  3. Vezels: Sommige vormen van PDS kunnen baat hebben bij een vezelrijk dieet, terwijl andere baat kunnen hebben bij een vezelarm dieet. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden, omdat te veel of te weinig vezels de symptomen kunnen verergeren.
  4. Eetpatroon: Door gedurende de dag kleine, regelmatige maaltijden te eten in plaats van een paar grote maaltijden, kunt u de druk op het spijsverteringsstelsel verminderen en de symptomen van PDS verlichten.

Nupo Care IBS Relief is voor u de oplossing!

Een FODMAP-dieet moet worden onderscheiden van een glutenvrij dieet , omdat er glutenvrije producten zijn die nog steeds FODMAP's bevatten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat glutenvrije producten geen ingrediënten bevatten zoals inuline, oligofructose, fructose, appelvezels en appelextract.

Als diëtist benadruk ik het belang van het vinden van effectieve oplossingen om symptomen die geassocieerd worden met PDS te beheersen. Nupo Care IBS Relief capsules zijn ontwikkeld als medische hulpmiddelen die specifiek werken om de uitdagende symptomen die kunnen worden ervaren met PDS te verlichten. Het is niet alleen tijdelijke verlichting; het is een hulpmiddel dat actief werkt om het spijsverteringsproces te stabiliseren, buikpijn te verminderen en zelfs ongemakkelijke darmcontracties te voorkomen.

Dit wordt bereikt door:

• Verlichting van pijnlijke symptomen en de druk van overtollige lucht in het spijsverteringskanaal. • Verlichting van buikpijn bij diarree-gevoelige prikkelbare darm.
• Normaliseert de peristaltiek en vermindert pijn, voorkomt darmcontracties."

Bronnen:
Colitis-Crohn Vereniging - patiëntenvereniging voor gastro-intestinale ziekten.
Nupo Care - PDS | Tegen het prikkelbare darm syndroom

Terug naar blog