Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

workout with kettlebels
Exercise

Behoud spiermassa

Als je afvalt, is het bijna onmogelijk om niet tegelijkertijd een deel van je spiermassa te verliezen. Dit betekent dat als u een caloriearm dieet volgt of een van de vele voedingstrends volgt, waardoor u een calorietekort kunt hebben; je verliest zowel spiermassa als vetweefsel.

Uiteraard zijn er manieren waarop je het verlies aan spiermassa kunt minimaliseren. Door de juiste voeding te combineren met een gezonde hoeveelheid krachttraining, kan dit resulteren in een toename van de spiermassa in plaats van een verlies. Je moet echter voortdurend moeite doen om die spiermassa te behouden. Zeker als je ouder wordt, omdat je spiermassa van nature afneemt.

De rol van eiwitten bij spieropbouw

Eiwitten zijn de bouwstenen van je lichaam en van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt uit vlees, linzen, bonen, sojaproducten en melkproducten. Eiwitten maken al deel uit van uw dieet, maar als u spiermassa wilt opbouwen, kan het nodig zijn om de hoeveelheid eiwit in uw dieet te verhogen. Nupo biedt twee verschillende eiwitrepen aan (de zogenaamde Protein Bites), die gemakkelijk mee te nemen zijn, om onderweg of na een succesvolle training van te genieten.

Diverse opties in krachttraining

Krachttraining is een brede definitie en omvat een breed scala aan trainingsmogelijkheden, maar het is essentieel dat u uw spieren onder druk zet. Het kan nuttig zijn om online verschillende oefeningen of programma’s te vinden, zodat u meteen aan de slag kunt. Voor krachttraining heb je niet per se een sportschool nodig; je kunt gemakkelijk thuis trainen zonder veel apparatuur, want er zijn voldoende lichaamsgewichtoefeningen.

Het bijhouden van uw trainingstraject

Als je het moeilijk vindt om te beginnen, kan ik je aanraden een ‘trainingsdagboek’ te gebruiken om je oefeningen bij te houden – welke oefening je moet doen en hoeveel herhalingen je moet doen. Bovendien is het een geweldige manier om uw trainingen te plannen: plan een week vooruit, zodat u zeker weet dat u tijd heeft voor uw trainingen.

Terug naar blog