Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

concert crowd on festival
Weight maintenance

Festivalseizoen

Het festivalseizoen is al begonnen en de hele zomer zijn er festivals. Festivals betekenen vaak goede muziek, plezier met vrienden en alcohol.

Het kan een uitdaging zijn om deze festivals bij te wonen en een gezonde levensstijl te behouden. Ook al ben je van plan gezond te eten, het kan lastig worden zodra je het festivalterrein betreedt en het feest losbarst. Als je net klaar bent met afvallen, kan het een uitdaging zijn om ‘jezelf los te laten’ en mee te doen aan het feest. Veel van mijn cliënten zijn voortdurend bang om aan te komen na het afvallen. Ik ben zeer uitgesproken over het feit dat mijn cliënten van het leven moeten genieten terwijl ze een gezonde levensstijl behouden – een festival of een vakantie is niet het einde van gewichtsverlies, zolang je maar in staat bent om ‘weer op het paard te stappen’ wanneer het is gedaan. Er moet ruimte zijn om plezier te hebben, maar als je elke dag ‘plezier hebt’ en ongezonde beslissingen neemt, heeft dat effect op je gewicht.

De One Meal-serie van Nupo is de perfecte “festivalbuddy”. De One Meal Bars en One Meal Shakes kunnen worden gebruikt ter vervanging van 1-2 maaltijden per dag als je een gezonde levensstijl wilt behouden. Wanneer je een maaltijd vervangt door een One Meal product, eet je slechts ongeveer 200 calorieën! Je kunt een ‘festivalpakket’ voor jezelf maken, maar als je kinderen hebt die naar een festival gaan, is dit een voor de hand liggende aanvulling op hun rugzakken.

Wanneer u moet afvallen of uw huidige gewicht wilt behouden, zijn er twee dingen die u kunt aanpassen: (1) uw calorie-inname en (2) uw activiteitenniveau. Bij gewichtsverlies moet u minder calorieën eten dan uw lichaam verbruikt. Deze balans moet worden aangepast als u op gewicht wilt blijven. Een andere oplossing is om uw activiteitenniveau te verhogen of een combinatie van beide. Als je een festival bezoekt, is dit een voor de hand liggende kans om je activiteitenniveau te verhogen, door de extra calorieën weg te dansen.

Terug naar blog