Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

wish for it hope for it dream of it
Weight maintenance

Motivatie op peil houden

Hoe je de motivatie volhoudt

De meeste mensen kennen het gevoel gemotiveerd te zijn om een ​​levensstijlverandering te beginnen. Dan verdwijnt plotseling de motivatie en lijkt het project onbeheersbaar. Het is het verkeerde moment. Je bent gestresseerd. Je hebt nog duizend andere dingen waar je op moet letten, dus dit zal moeten wachten. Je hebt gisteren per ongeluk iets gegeten, waarvan je anders met jezelf had afgesproken dat je dat niet mocht doen - en nu voelt het alsof alles verpest is.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom we het plotseling opgeven. Een reden kan ook zijn dat we te hoge verwachtingen stellen van ons eigen kunnen. Wanneer onze doelen te onduidelijk worden en te ver weg lijken, kunnen we het geloof verliezen dat we het project kunnen voltooien. Daarom zijn realistische doelen belangrijk. Jezelf een beloning geven als je een gedeeltelijk doel bereikt, kan een grote hulp zijn. Een beloning kan bijvoorbeeld de vorm hebben van een manicure of het geven van een nieuw kledingstuk – of een trainingsbroek – aan jezelf. Maar let op! Als je een doel hebt om af te vallen, heb je misschien de neiging jezelf te belonen met eten. Als je dit herkent, concentreer je dan op het niet belonen van jezelf met de gewoonte die je probeert te veranderen!

Om het afslankproject succesvol te laten zijn, moet je noodzakelijkerwijs enkele gewoonten veranderen. Wanneer je gewoontes verandert, verander je iets dat anders in je leven paste. Het verlaten van je comfortzone is zelden gemakkelijk, maar in veel gevallen is het noodzakelijk om je doel te bereiken.

Soms kan het een voordeel zijn als het project samen met iemand anders wordt uitgevoerd. Je kunt samen praten over het proces, de ups en downs en elkaar motiveren op moeilijke dagen. Als u niemand kent die net als u bereid is zijn gewoonten te veranderen, kunt u samenwerken met een goede vriend die u vertrouwt, en een afspraak maken dat u één keer per week bij elkaar komt om uw doelen te meten. Het kan helpen om je ‘verantwoordelijk’ jegens iemand te voelen. Het zoeken van professionele hulp kan ook een voordeel zijn – als u bijvoorbeeld lichamelijk actief gaat worden, kan het voor u een voordeel zijn om bijvoorbeeld een fysiotherapeut of een personal trainer te raadplegen. Sluit je aan bij iemand die je kan helpen je motivatie vast te houden en weer op het goede spoor te komen als je de motivatie kwijt bent – ​​en herinner jezelf eraan waarom je je doel wilt bereiken.

Top 10 sleutels tot motivatie

1. Eigenaar van je successen!

Wees je bewust en neem eigenaarschap van wat je al hebt bereikt. Een goede dag zal nooit slecht terugkeren.

2. Betrek familie en vrienden

Vertel uw dierbaren over uw plannen voor gewichtsverlies. Vertel ze ook wanneer je een van je subdoelen hebt bereikt. Het helpt enorm bij de motivatie als anderen je aanmoedigen.

3. Dood de negatieve gedachten!

Je kan dit doen! Wees positief en verdrink jezelf niet in negatieve gedachten over hoe je misschien niet zult slagen. Natuurlijk doe je dat! Beslis, engageer en schep op over uw resultaten!

4. Stel realistische doelen en subdoelen en beloon jezelf als je ze bereikt.

Neem het dag voor dag, in moeilijke periodes. Bepaal gewoon wat je vandaag wilt doen! Morgen is er weer iets anders – daarover beslis je vanavond. Kleine doelen, zoals het gewicht, het feit dat je de dag bent doorgekomen, of een spijkerbroek waar je weer in wilt stappen.

5. Verbind je met een vriend

Elkaar motiveren kan enorm helpen – ook op dagen dat je alter ego je mond wil vullen met chocolade en snoep omdat je een slechte dag hebt.

6. Zorg ervoor dat je alles hebt gekocht wat je nodig hebt voor je dieet en ga nooit winkelen als je honger hebt!

Hoe minder je hoeft na te denken, en hoe minder je hoeft te doen om de dag door te komen, hoe beter.

7. Kies voor een wekelijkse weeg-/meetdag

Voer het gewicht of de meting één keer per week uit. Probeer de motivatie in het project te vinden in plaats van in het aantal. Houd net zoveel van de reis als je verlangt naar het doel.

8. Als uw gewicht niet is gedaald, houd dan een dagboek bij van wat u eet en drinkt.

Als je het Nupo Dieet volgt, is dat niet nodig. Je weet dat je een calorietekort hebt en je weet dat je aan het afvallen bent. Vloeistoffen in het lichaam kunnen er af en toe toe leiden dat het getal op het gewicht stilstaat. Als het nummer niet beweegt, verplaats dan uw focus. Bijvoorbeeld naar een meetlint, of hoeveel stappen je vandaag hebt gezet (streef altijd naar 10.000 stappen per dag).

9. Zorg voor voldoende nachtrust

De magie in ons lichaam gebeurt wanneer we slapen. Een goede nachtrust geeft energie, een beter humeur en geeft het lichaam de beste omstandigheden om te ontgiften en de veranderingen en nieuwe en gezondere gewoontes te omarmen.

10. Drink veel water

Hoewel de magie in het lichaam plaatsvindt terwijl je slaapt, kan dit alleen het geval zijn als je het lichaam de noodzakelijke omstandigheden geeft om de magie te laten gebeuren. Water helpt je bij het ontgiften en het wegspoelen van alle opgehoopte gifstoffen. Water heeft talloze voordelen! Drink het. Bij voorkeur 2-3 liter per dag tijdens gewichtsverlies.
Terug naar blog