Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

man eating salad
Weight maintenance

Het 5:2 Dieet

Waarom het 5:2 Dieet?

Het 5:2-dieet is een specifieke benadering van gewichtsverlies, waarbij je vijf dagen per week zoals gewoonlijk eet en de laatste twee dagen vast (500 calorieën per dag als je een vrouw bent en 600 calorieën per dag als je een man bent). Bij Nupo raden wij u aan Nupo Diet of Nupo One Meal te gebruiken op de dagen dat u vast, en deze producten te gebruiken om tussen de 500-700 calorieën per dag te behouden.

Velen kiezen voor dit dieet omdat het flexibel is en kan worden aangepast aan uw dagelijkse routines. Het dieet schrijft geen regels voor over wat u moet eten en wanneer. Zorg er echter voor dat u gedurende de twee dagen dat u vast, binnen uw caloriebereik blijft. De overige vijf dagen kunt u uw normale dieet volgen.

Hoe werkt het dieet?

Op de vijf vaste dagen kunt u uw normale dieet volgen. Dit verschilt uiteraard van persoon tot persoon, maar wij raden u aan een gezond en gevarieerd dieet te volgen, bestaande uit fruit en groenten, en bij elke maaltijd een goede eiwitbron. Kies voor volkoren alternatieven voor koolhydraten (bijvoorbeeld bruine rijst in plaats van witte rijst) met een hoog vezelgehalte, en beperk de suiker, snoep en andere zoetigheden tot een minimum. Vrouwen moeten rond de 2000 calorieën blijven en mannen rond de 2500 calorieën. Als je op je ‘normale’ dagen een gezond en gevarieerd dieet volgt, zal het makkelijker zijn om dat vol te houden nadat je het 5:2 dieet hebt beëindigd. Op je twee vastendagen kun je het Nupo Dieet proberen, waarbij je zes Nupo Dieet producten per dag drinkt, of je kunt Nupo One Meal producten en Protein Bites proberen. Met deze producten kun je op de dagen dat je vast, twee One Meal producten en één Protein Bite eten. Of u nu voor Nupo Diet of Nupo One Meal kiest, u krijgt alle noodzakelijke voedingsstoffen, eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen die u nodig heeft - en u blijft bovendien ongeveer 500-700 calorieën per dag binnen.

Het 5:2 Dieet met Nupo

Het Nupo VLCD-dieet, de One Meal-serie en onze Protein Bites zijn goede opties voor maaltijden op de dagen waarop je vast, omdat je hiermee gemakkelijk je calorie-inname kunt bijhouden. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken, is welke smaak u moet eten of schudden voor uw volgende maaltijd. Kies tussen het Nupo VLCD-dieet en de One Meal-serie:

Nupo Dieet bestaat uit soepen, shakes en havermout. Je zou 6 Nupo Diet producten per dag moeten eten, wat je ca. 700 calorieën per dag. Nupo Diet bevat alle noodzakelijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen die uw lichaam gedurende de dag nodig heeft. Bij het gebruik van het Nupo Dieet is het belangrijk dat je minimaal 2-3 liter water per dag drinkt.

One Meal bestaat uit repen, kant-en-klare shakes en pannenkoeken. Als je twee One Meal producten en één van onze heerlijke Protein Bites eet, houd je je calorie-inname rond de 500-600 calorieën per dag. De One Meal-producten zijn maaltijdvervangers en bevatten de voedingsstoffen, vitamines en mineralen die uw lichaam nodig heeft uit één maaltijd.

Het is geheel aan jou om te kiezen tussen Nupo Diet of One Meal op de dagen dat je vast. Onze One Meal producten zijn ook te gebruiken als maaltijdvervanger op uw ‘normale’ dagen, bijvoorbeeld als u uw lunch bent vergeten of het ontbijt heeft moeten overslaan om op tijd op uw werk te komen. Onze Protein Bites zijn ook te gebruiken op je “normale” dagen, als tussendoortje of na een training.

Als je meer wilt weten over ons Nupo Dieet, lees dan meer over het 800 calorieën dieet en hoe je hiermee aan de slag kunt.

Als u meer richting de oplossing neigt met onze maaltijdvervanger, lees dan gerust meer over de One Meal serie

Terug naar blog