Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

white, light and dark chocolate
Weight maintenance

Is chocolade gezond?

De meeste mensen houden van chocolade. Chocolade is anders dan andere soorten voedsel of snoep, omdat chocolade in een grote verscheidenheid aan verschillende smaken en consistenties verkrijgbaar is. Pure chocolade bevat een aantal ingrediënten die gezond zijn voor het menselijk lichaam. Het bevat flavonoïden die ontstekingen en atherosclerose onderdrukken en uw bloeddruk helpen verlagen.

Als ik individuele dieetplannen maak voor mijn cliënten die willen afvallen, vraag ik ze altijd of er iets is dat ze NIET uit hun dieet willen schrappen. De meesten van hen zijn eerlijk over wat ze graag in hun dieetplan zouden willen hebben. Veel cliënten willen bijvoorbeeld geen alcoholvrij leven leiden en willen misschien om de dag een glas wijn kunnen drinken. Andere klanten willen op zaterdagochtend een broodje boter en kaas kunnen eten als ze met hun gezin ontbijten.

Steeds meer van mijn klanten hebben 's avonds behoefte aan iets zoets of een stukje chocolade bij de koffie of thee.

De meeste mensen zijn echt verrast als ze horen dat alle hierboven genoemde dingen (en alle andere soorten voedsel trouwens) deel kunnen uitmaken van een gezond, caloriearm dieetplan. Natuurlijk kun je niet onbeperkt chocolade consumeren als je wilt afvallen, maar chocolade kan wel onderdeel zijn van een gezond en gevarieerd voedingspatroon en zelfs als je wilt afvallen. Als uw dieet bestaat uit het voedsel dat u normaal eet, maar in de juiste portiegroottes, is de kans groter dat u succesvol afslankt. Het kunnen eten van een stukje chocolade voor je avondthee of koffie is vaak het enige dat ervoor zorgt dat je de andere 117 keer per dag kunt passeren als je iets wordt aangeboden dat geen deel uitmaakt van je dieetplan.

pure chocolade met chocoladepoeder

Als je gezond wilt leven en misschien ook wilt afvallen, biedt Nupo een verscheidenheid aan producten die je kunnen helpen op je reis naar gewichtsverlies. Als je zin hebt in de smaak van chocolade, heeft Nupo verschillende producten met cacao- of chocoladesmaak. Een van de smaken van het Nupo VLCD-poeder in Chocoladesmaak is geweldig voor gewichtsverlies als dat je doel is. De smaak is echt goed en het wordt nog lekkerder als je het mengt met ijsblokjes. Het is ook verkrijgbaar in andere geweldige smaken, het is natuurlijk individueel welke je verkiest. Nupo VLCD is een volledige maaltijdvervanger en u kunt al uw voeding vervangen met het Nupo VLCD dieet. Het enige wat je hoeft te doen is zes shakes per dag schudden en opdrinken. Wanneer je dagelijks zes Nupo VLCD shakes drinkt, zal je calorie-inname lager zijn dan je caloriebehoefte en zul je afvallen. Naast de zes shakes moet je ook twee liter water per dag drinken.

Nupo biedt ook een serie aan genaamd Nupo One Meal. Deze producten zijn maaltijdvervangers en u kunt maximaal twee maaltijden per dag vervangen door één van deze producten. De serie bestaat uit kant-en-klare shakes, pannenkoeken en repen. Eén van de vier shakes heeft Chocoladesmaak en is een makkelijke maaltijd om mee te nemen op drukke dagen. Verschillende repen zijn bedekt met chocolade. Eén van de repen heeft bijvoorbeeld een intense smaak van chocolade, en een andere reep heet Brownie Crunch en heeft de smaak van knapperige chocoladebrownie. Ik hoor vaak van klanten dat hun afslanktraject draaglijk is omdat ze af en toe in een bar kunnen eten. Veel mensen gebruiken de repen als tussendoortje als hun collega’s taart eten. Als je een halve reep eet, als tussendoortje, heb je slechts 100 calorieën gegeten.

Gezondheidsconsulent, Team Nupo.

Terug naar blog