Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

eating one olive with fork and knife
Weight maintenance

De weg naar blijvend gewichtsverlies

De meeste mensen die zijn afgevallen, komen daarna uiteindelijk een paar kilo aan – en sommigen komen zelfs meer aan dan ze in de eerste plaats zijn afgevallen. Het kan uiterst moeilijk zijn om een ​​nieuwe levensstijl vol te houden die nodig is na een voltooid gewichtsverlies, wanneer u het gewenste gewichtsverlies heeft bereikt.

Meestal zeg ik dat gewichtsverlies geen einddatum heeft, omdat het een constante strijd is om een ​​nieuwe levensstijl vol te houden, gezonde gewoonten vast te houden en de ongezonde, oude gewoonten kwijt te raken. Vaak willen we bijvoorbeeld vóór een bepaalde gebeurtenis wat afvallen; bruiloften, maar het is zeker net zo belangrijk om de levensstijl na het gewichtsverlies te onthouden.

Evenwicht tussen calorieën en levensstijl na gewichtsverlies

Niet iedereen kan afvallen met de juiste hulpmiddelen en begeleiding. Omdat het grootste obstakel zich eerst manifesteert nadat het gewichtsverlies is bereikt. Veel mensen hebben problemen om weer op het goede spoor te komen als ze op vakantie zijn geweest en het dieet en het activiteitenniveau anders waren dan normaal. Daarom is een essentieel onderdeel van de begeleiding bij gewichtsverlies het leren van de juiste portiegroottes en welke voedingsmiddelen volledig moeten worden vermeden.

Het draait allemaal om twee dingen: (1) wees je bewust van je caloriebalans: handhaaf een calorietekort en (2) laat de nieuwe, gezonde levensstijl nooit los - maak er een routine van. De nieuwe gewoonten die u tijdens het afvallen heeft opgedaan, moeten de rest van uw leven elke dag in uw leven worden geïmplementeerd. Het gaat allemaal om het bewaren van evenwicht. Als u ervoor kiest een stuk taart of ander snoepje te eten, moet u zich voorbereiden en iets anders in uw dieet opgeven. Snoepjes en andere snacks die tussen de maaltijden door worden gegeten, kunnen de reden zijn dat uw gewichtsverlies niet zo groot is als u had gewild.

Terug naar blog