Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

6 simple tips to eat less

6 simpele tips om minder te eten

Als je eet, gebruik je eigenlijk al je zintuigen. Met kleine trucjes kun je ze manipuleren, zodat je minder en gezonder eet.


#1 Proef het eten grondig, zodat je alle indrukken kunt proeven.

Test jezelf om te zien of je de verschillende ingrediënten kunt identificeren. Als je je bewuster wordt van wat het eten daadwerkelijk bevat en meer indrukken ervaart, kan dat ertoe leiden dat je minder eet en meer uit je maaltijd haalt. Hoe meer zintuigen je gebruikt tijdens het eten, hoe voller je je zult voelen.

#2Vast voedsel is het beste... Daar zit misschien wel een kern van waarheid in, want hoe makkelijker het eten of drinken te consumeren is, hoe meer we ervan binnenkrijgen.

De maag registreert de hoeveelheid vloeistof niet op dezelfde manier als vast voedsel, en we gebruiken de zintuigen in onze mond als indicator van hoeveel we hebben gegeten, en dus wanneer we moeten stoppen. Als gevolg hiervan consumeren we veel meer calorieën als we drinken dan als we eten.

Wanneer u een Nupo-dieet volgt, waarbij u 6 Diet-porties per dag moet eten, kan het een goed idee zijn om de porties gedurende de dag af te wisselen, zodat u ook 's avonds iets te kauwen hebt.

Nupo Diet biedt shakes, soepen, maaltijden en desserts. Zo is er een mogelijkheid om een goede variatie te krijgen tussen 'vaste' voeding en dranken.

# 3 Als je honger hebt, vergeet dan niet om eerst en vooral wat vloeistof te drinken. Zoals je je misschien herinnert van dag #3, vult vloeistof de maag en kan het de ergste honger beteugelen. Je moet ook leren onderscheid te maken tussen honger en hunkering.

Natuurlijk moet je niet rondlopen met een oprechte honger. Zelfs als je probeert af te vallen, is het beter om iets te eten zodat je niet verhongert, want dit kan later leiden tot overeten, vaak van ongezonde voedingsmiddelen.

Zorg er daarom voor dat je wat gezonde snacks bij je hebt, zodat je niet in ongezonde valkuilen trapt. Neem een appel, een stukje knäckebröd, een handjevol noten of wat gesneden groenten. Dit kan je helpen om te voorkomen dat je later te veel eet of na het werk naar de snoeplade grijpt.

# 4 Eet je vaak voor de tv? Je bent niet de enige. Maar studies tonen aan dat we de neiging hebben om meer te eten als we niet gefocust zijn. Als je tegelijkertijd tv kijkt, denk je niet na over hoeveel je eigenlijk in je mond stopt en vergeet je op te merken of je vol zit. Zet dus de tv uit, leg je telefoon weg en zorg ervoor dat je je concentreert op het eten.

# 5 "Uit het oog, uit het hart" is een gezegde dat je waarschijnlijk wel eens hebt gehoord, maar het kan een grote invloed hebben op je eetgewoontes. Als eten zichtbaar is of als je altijd de snoepkom kunt zien, is het meestal veel moeilijker om te weerstaan en zal je brein automatisch aan eten denken. Verberg het, zodat je niet constant je drang om te eten triggert.

# 6 Eet kleinere porties. Door de jaren heen zijn we langzaam gewend geraakt aan het eten van grotere porties. Maar omdat het allemaal om de zintuigen gaat, kunnen we daadwerkelijk iets doen om de hoeveelheid voedsel die we consumeren te beperken. Probeer je maaltijd te eten met een kleinere lepel of op een kleiner bord, zodat het eten steviger lijkt.

Bereid individuele porties en berg de rest van het eten op voordat je begint met eten. Dit kan voorkomen dat je voor extra porties gaat. Wacht even nadat je de eerste portie hebt gegeten en kijk of je al vol zit.

Onthoud dus dat het belangrijk is om rustig aan te doen met eten en dat je het niet overhaast. Anders hebben je maag en hersenen geen tijd om te registreren dat je vol zit.
Terug naar blog