Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

How to find the Best Foods for Weight Loss
Weight loss

Hoe u de beste voedingsmiddelen voor gewichtsverlies kunt vinden

Bij het opstellen van het beste voedingsplan voor u is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke soorten voedsel die u gebruikt. Het consumeren van gezonde calorieën in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging kan helpen droge spiermassa op te bouwen, wat op zijn beurt effectiever is in het verbranden van vet en resulteert in gewichtsverlies op de lange termijn.

Bovendien moet het voedsel dat u besluit uw lichaam te geven, het voedsel zijn dat u lekker vindt! Als je bepaalde smaken niet kunt verdragen, is de kans groot dat je ze niet blijft eten, hoe gezond ze ook zijn.

Niet alle calorieën zijn gelijk gemaakt

Met deze algemene richtlijnen in gedachten voor het vinden van de beste voedingsmiddelen voor gewichtsverlies, zijn er bewezen voedselcategorieën die in elk dieetplan moeten worden opgenomen. Binnen elke groep heb je de flexibiliteit om de specifieke voedingsmiddelen te vinden die je het meest aanspreken.

Eiwit

 • Uitstekend om je een verzadigd gevoel te geven en dat gevoel van verzadiging voor langere tijd vast te houden.
 • Helpt bij het opbouwen van droge spiermassa en stimuleert de algehele stofwisseling.
 • Vermindert de afscheiding van het hormoon ghreline, waardoor hongergevoelens worden geminimaliseerd.

Voedingsvezels

 • Vertraagt ​​de spijsvertering en verhoogt de glucosespiegel, wat resulteert in een verminderde afgifte van insuline, een vetopslaghormoon.
 • Signaleert het lichaam om de calorie-inname te verminderen, waardoor overeten wordt tegengegaan.
 • Ondersteunt nuttige darmbacteriën en verbetert de darmgezondheid.

Gewichtsverliesvriendelijke voedingsmiddelen

Enkele vaak aanbevolen voedingsmiddelen die binnen de bovenstaande categorieën van beste voedingsmiddelen voor gewichtsverlies vallen, zijn de volgende:

 1. Kip, kalkoen en grasgevoerd mager rundvlees – allemaal goede bronnen van mager eiwit.
 2. Peulvruchten, bonen en linzen – plantaardige eiwitten die ook vezels leveren.
 3. Eieren – een complete bron van eiwitten, samen met op één na alle essentiële dagelijkse vitamine (C).
 4. Kruisbloemige groenten – broccoli, bloemkool en kool zijn uitstekende bronnen van vezels.
 5. Donkergroene bladgroenten – rijk aan vitamines en mineralen en bevatten ook eiwitten.
 6. Avocado’s – een gezond vet, rijk aan vezels.
 7. Appels en bessen – goede bronnen van vitamine C, vezels en antioxidanten.
 8. Noten – zorgen voor eiwitten, vezels en gezond vet.
 9. Zaden – goede mineralen en een gezonde vetbron; Chiazaden bevatten veel vezels en zijn een natuurlijke eetlustremmer.
 10. Zalm – rijk aan eiwitten en omega-3-vetzuren.
 11. Onrijpe bananen – rijk aan kalium en verzadigend zetmeel.
 12. Volle granen, zoals rauwe haver – boordevol vezels en een bron van zetmeel die de spijsvertering tegengaat en helpt bij de vetreductie.
 13. Zuurkool – vol vezels en gunstig voor darmbacteriën.
 14. Cottage Cheese – eiwitrijke en calciumrijke zuivelproducten.
 15. Chilipeper – bevat capsaïcine dat de stofwisseling kan verhogen.

Waar u op moet letten

Met zo’n lange lijst van enkele van de beste voedingsmiddelen om af te vallen, lijkt het misschien gemakkelijk om een ​​dieet te plannen waarmee u uw doel kunt bereiken. Als u zich uitsluitend aan de bovenstaande voedselgroepen houdt, kunt u ervoor zorgen dat uw totale gewicht afneemt. Maar we weten allemaal dat er nog veel meer aantrekkelijke opties zijn die niet thuishoren in een afslankplan.

Over het algemeen worden voedingsmiddelen met weinig voedingsstoffen en vezels snel verteerd, waardoor je sneller weer honger krijgt. Bovendien kunnen ze ervoor zorgen dat de bloedsuikerspiegel snel stijgt, waardoor insuline in het systeem vrijkomt. Insuline wordt gebruikt om glucose snel uit de bloedbaan te verwijderen, zodat deze ingenomen calorieën vervolgens worden omgeleid naar de vetcellen in plaats van te worden verbrand.

Goed gedocumenteerde producten van Nupo

Weten hoe u de beste voedingsmiddelen kunt combineren om af te vallen, kan lastig en tijdrovend zijn. Als je op zoek bent naar een beetje extra hulp om ervoor te zorgen dat je de essentiële eiwit- en vezeldoelen van je lichaam haalt, terwijl je de calorie-inname tot een minimum beperkt om gewichtsverlies te garanderen, probeer dan enkele van de goed gedocumenteerde Nupo-producten.

Nupo One Meals zijn eiwit- en vezelrijke maaltijdvervangers vol met alle essentiële dagelijkse vitamines en mineralen, alles in ongeveer 200 calorieën. Op dezelfde manier is Nupo Protein Bite een gezonde snack voor tussen de maaltijden door, die eiwitten aan uw dieet toevoegt en ervoor zorgt dat u uw dagelijkse calorie-inname niet overschrijdt.

Terug naar blog