Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Weight loss associated with bariatric surgery
Weight loss

Gewichtsverlies geassocieerd met bariatrische chirurgie

Er zijn veel voordelen aan het ondergaan van bariatrische chirurgie. Obesitas brengt het risico met zich mee van het ontwikkelen van verschillende ziekten en kan ook het risico vergroten van het ontwikkelen van obesitas, wat op zichzelf een chronische ziekte is. Ziekten zoals diabetes type 2, kanker, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en cholesterol, of zwangerschaps- en bevallingscomplicaties kunnen worden verbeterd na bariatrische chirurgie.

Wanneer u een bariatrische operatie heeft ondergaan, ontvangt u vervolgens van uw klinisch therapeut samen met een diëtist een behandelplan. Dit behandelplan, incl. een follow-up moet u gedurende een bepaalde periode volgen en hoewel het plan zelf per patiënt en kliniek kan verschillen, is het meestal een periode van 1-2 jaar. Tijdens het behandelplan is het belangrijk om een ​​nieuwe mentaliteit te ontwikkelen met betrekking tot voeding en gezondheid en om te plannen hoe u gezond voedsel kunt eten, om te voorkomen dat u dezelfde gewoonten krijgt die in de eerste plaats tot de bariatrische operatie hebben geleid.

De tijd na de operatie

De resultaten kunnen sterk variëren van persoon tot persoon en het is daarom moeilijk te beantwoorden hoeveel gewicht u zult verliezen, maar meestal is dit 1-2 kg per week. Het kan ook variëren afhankelijk van de procedure die in de kliniek is uitgevoerd, omdat er verschillende alternatieven voor de operatie zijn. Om erachter te komen welke procedure voor u relevant is, kunt u voor de juiste begeleiding contact opnemen met een diëtist of een kliniek. Het is belangrijk om het behandelplan dat vanaf het begin is opgesteld te volgen en nieuwe levensstijlpatronen in uw dieet en lichaamsbeweging op te nemen. Het is gebruikelijk om tijd vrij te maken voor lichaamsbeweging en tegelijkertijd vocht en voedsel te consumeren als u thuiskomt uit de kliniek. In het begin is uw dieet echter de belangrijkste factor. Het wordt ook aanbevolen om de eerste weken na de operatie ziekteverlof te nemen, zodat uw maag kan herstellen. Als u erin slaagt een gezondere levensstijl te bereiken, kan na de operatie een langdurig resultaat behouden blijven.

Het dieet na een obesitasoperatie

Er zijn geen richtlijnen met betrekking tot uw dieet als het lang geleden is dat u een bariatrische operatie heeft ondergaan. Het wordt aanbevolen om regelmatig voedsel te eten, maar het is belangrijk om na te denken over het soort dieet en voeding dat u consumeert. Na een lange tijd lukt het meestal om het dieet te variëren en er zijn zelden voedingsmiddelen die niet gegeten kunnen worden. Dit is natuurlijk volledig individueel en kan compleet anders zijn op basis van eventuele eerdere uitdagingen of complicaties die met de operatie in verband zijn gebracht.

Nupo na de operatie

De tijd na de operatie is verdeeld in verschillende fases, waarbij de consistentie van uw voeding belangrijk is om rekening mee te houden. De eerste week mag u alleen een vloeibaar dieet gebruiken. Hier heeft Nupo Diet verschillende Diet Shake-smaken waaruit u kunt kiezen, die koud worden genuttigd. Een paar weken later moet uw dieet romiger zijn en hier kunt u ook zowel Nupo Diet Soepen- als Maaltijden consumeren. Alle varianten van Nupo Diet kunt u dus gebruiken vanaf de dag dat u geopereerd bent en tot 8 weken daarna. Met Nupo Diet krijg je een volledige dieetvervanger die zorgt voor zowel variatie, geweldige smaak als alle noodzakelijke voedingsstoffen in de vorm van macro- en micronutriënten zoals koolhydraten, eiwitten, vitamines en mineralen.

Terug naar blog