Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

How to lose weight fast
Weight loss

Hoe snel afvallen

U vraagt ​​zich misschien af ​​hoe snel u kunt afvallen en hoeveel gewicht u in een week kunt verliezen. Er zijn verschillende manieren om af te vallen. Afhankelijk van uw specifieke doelen en behoeften kunt u ervoor kiezen een normaal, energiebeperkt dieet te volgen of een snellere methode om af te vallen. Eén manier om snel gewichtsverlies te bevorderen is met een Very Low Calorie Diet (VLCD), waarbij u tot 800 calorieën per dag consumeert. Er zijn ook verschillende supplementen die kunnen helpen om het gewichtsverlies te stimuleren.

De algemene richtlijnen voor gezond gewichtsverlies adviseren volgens de British Nutrition Foundation om in een gematigd tempo van ongeveer 0,5 tot 1 kilo per week af te vallen. Hoeveel gewicht u in een week kunt verliezen, hangt af van uw lengte, gewicht en BMI (Body Mass Index). BMI geeft een bereik van gezond gewicht aan voor een bepaalde lengte en kan een nuttig hulpmiddel zijn om te beoordelen hoeveel u mogelijk wilt verliezen als u overgewicht heeft. Met een online BMI-calculator kunt u eenvoudig bepalen waar u zich op de index bevindt.

Voor een dieet met een zeer laag caloriegehalte zijn de verwachte gewichtsverliesresultaten aanzienlijk sneller. Het percentage gewichtsverlies verschilt van persoon tot persoon en de resultaten zullen variëren, omdat elk lichaam uniek is en anders zal reageren op veranderingen in het voedingspatroon. Klinische onderzoeken tonen aan dat het mogelijk is om binnen een periode van 8 weken ongeveer 10 tot 15% van uw startgewicht te verliezen.

Plan voor gewichtsverlies

Diëten voor snel gewichtsverlies kunnen verschillende voedingsmiddelen, maaltijdvervangende repen of shakes, soepen, supplementen en vasten omvatten. Enkele van de beste tips voor snel gewichtsverlies zijn van fundamenteel belang voor de algemene gezondheid, zoals het eten van een uitgebalanceerd dieet met voldoende voeding, luisteren naar je eigen lichaam als het om honger gaat en wanneer je je echt vol voelt, het plannen van regelmatige fysieke activiteit, goed gehydrateerd blijven, voldoende rust krijgen en stress minimaliseren.

Een zevendaags dieetplan voor gewichtsverlies kan een effectieve manier zijn om te organiseren wat u in een week gaat eten als u op zoek bent naar effectief, snel gewichtsverlies. Het beste dieet voor snel gewichtsverlies kan er per voedingsplan heel anders uitzien, afhankelijk van de individuele behoeften en de manier waarop het lichaam reageert. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) omvat een gezond dieet verse groenten, peulvruchten, fruit, noten en volle granen. Bovendien zal een goed voedingsplan de suikerinname beperken tot minder dan 10%, met zelfs nog meer gezondheidsvoordelen als de hoeveelheid wordt teruggebracht tot minder dan 5%. Dieetvoeding en maaltijdvervangers kunnen een geweldig hulpmiddel zijn bij het afvallen voor veel mensen die snel willen afvallen, omdat ze een gemakkelijke manier zijn om ervoor te zorgen dat u met minimale calorieën aan alle essentiële voedingsbehoeften voldoet.

Dus hoewel voor sommigen het beste dieet het volgen van een traditioneel dieet kan zijn, inclusief gematigde porties van een verscheidenheid aan onbewerkte voedingsmiddelen en het vermijden van desserts en snoepjes, kunnen anderen kiezen voor een dieet met een zeer laag caloriegehalte en voor alle of sommige maaltijden maaltijdvervangers gebruiken. van hun dagelijkse maaltijden of gebruik afslanksupplementen die hen kunnen helpen gewicht te verliezen en op gewicht te houden . Als u vragen of opmerkingen heeft over een Very Low Calorie Diet (VLCD), raadpleeg dan uw huisarts voordat u met dit type dieet begint.

Een gezonde hoeveelheid eiwit

Als u snel gewicht verliest, verliest u waarschijnlijk naast vet ook spiermassa. Dus als u zich aan een dieetplan voor snel gewichtsverlies houdt, zoals een snel dieet van 800 calorieën of een ander soort snel gewichtsverliesprogramma, is het raadzaam uw spiermassa te controleren en te behouden terwijl u afvalt. Als u gezond eet en tegelijkertijd voldoende krachttraining doet, kunt u helpen uw spiermassa op te bouwen.

Het binnenkrijgen van voldoende eiwitten is ook een belangrijk onderdeel van uw dieet waarmee u rekening moet houden als u de spiermassa wilt vergroten. Eiwit is een essentiële voedingsstof die het lichaam gebruikt om cellen op te bouwen en te repareren. Deze kun je halen uit dierlijke bronnen zoals vlees, gevogelte, vis of eieren, of uit magere zuivelproducten, maar ook uit vegetarische alternatieven zoals noten en zaden, linzen. , bonen en sojaproducten. Supplementen zoals eiwitrepen en eiwitshakes zijn een snelle manier om de hoeveelheid eiwit in uw dieet te verhogen. Eiwit is de bouwsteen van het lichaam, en het kan ook helpen om je motivatie op peil te houden, omdat het je kan helpen een langer vol gevoel te hebben, zodat je je niet beroofd voelt als je je aan een caloriebeperkt dieet houdt.

Terug naar blog