Geverifieerd door Massi Fazli

Gecertificeerd Health Communicator & Clinical Dietitian

Why do we recommend 6 Nupo Diet portions per day?
Nupo Diet

Waarom raden wij 6 Nupo Dieet porties per dag aan?

11 maart 2024, door Massi Fazli

Een wijdverspreide angst voor honger onder Denen leidt tot de misvatting dat honger een gevaarlijke toestand is. Honger is echter een natuurlijk signaal van de behoefte van het lichaam aan voeding en kan een bron van plezier zijn. Twee tot drie dagelijkse snacks dienen als effectieve hongeronderdrukkers en het risico op overeten verminderen.

Volgens een FDB-analyse voelt 39% zich minstens één keer per week overvol na het avondeten, wat wijst op problemen met overeten in de avond. Om deze problemen aan te pakken, is het cruciaal om de hongersignalen van het lichaam te begrijpen en deze te onderscheiden van hunkering of emotionele triggers. Overmatige consumptie van suikerhoudende snacks kan de natuurlijke honger- en volheidssignalen van het lichaam verstoren, wat leidt tot onregelmatige eetgewoonten.

Diëtiste Massi Fazli beveelt Nupo Dieet aan als een effectief hulpmiddel om slechte eetgewoonten te doorbreken. Ze benadrukt het als een gestructureerde aanpak van dieet en een hulpmiddel om onnodig eten te vermijden.

Nupo Dieet, met zijn zes porties per dag, vormt een totale dieetvervanging

De aanbeveling om zes Diet-porties per dag te eten, zoals gepresenteerd in Nupo's Very Low Calorie Diet (VLCD), ook bekend als een Total Diet Replacement (TDR) of een Soup & Shake Diet, opent de deur naar een wereld van potentiële voordelen. We hebben het over gewichtsverliescontrole door de drang om te veel te eten te beteugelen, het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, een constant gevoel van volheid en een soepele verdeling van voedingsstoffen samen met complete maaltijdsupplementen.

Maar laten we wat dieper duiken: met slechts zes dagelijkse porties kan de impact van een Nupo Dieet per persoon verschillen. Daarom is het cruciaal om te begrijpen dat eetgewoonten en voedingsbehoeften van persoon tot persoon verschillen. Als klinisch diëtist benadruk ik altijd het belang van een persoonlijke aanpak. Hoewel Nupo Dieet zes porties aanbeveelt, kan het nog steeds worden aangepast om een ​​flexibele oplossing te zijn voor u en uw gezondheid.

Wat krijg je van het effectieve Nupo Dieet? Om de gewenste resultaten te behalen met je dieet, is het belangrijk om al je maaltijden te vervangen door onze zes Dieetproducten. Dit creëert een aanzienlijk calorietekort dat is afgestemd op jouw lichaam en leeftijd. Onze dieetproducten bevatten ongeveer 117-133 calorieën en 12-13 g proteïne per maaltijd, wat moeilijk te bereiken kan zijn met een normaal dieet en tegelijkertijd de nodige voeding garandeert.

Nupo Diet beperkt uw koolhydraatinname tot maximaal 50 gram per dag, waardoor uw lichaam gedwongen wordt om alternatieve energiebronnen te zoeken. Door minder calorieën te consumeren dan uw lichaam gedurende de dag verbrandt - ongeveer 800 calorieën op Nupo Diet - zal uw lichaam gewicht verliezen.

Normaal gesproken zijn koolhydraten de primaire energiebron van het lichaam. Maar met het Nupo Dieet, wanneer de koolhydraatvoorraden van het lichaam na de eerste paar dagen uitgeput zijn, begint het lichaam opgeslagen vet af te breken om energie te creëren. Dit resulteert in de productie van ketonen , die het lichaam gebruikt als brandstof. Dit brengt het lichaam in een staat van ketose, waarbij de bloedsuikerspiegel relatief laag maar stabiel is en de vetverbranding hoog is.

Kortom, met het Nupo Dieet kunt u uw gewichtsverliesdoelen bereiken door een calorietekort te creëren en uw lichaam te dwingen opgeslagen vet als energiebron te gebruiken.

Waarom is het Nupo Dieet een krachtig hulpmiddel voor gewichtsverlies of gewichtsbeheersing ?

  1. Gewichtscontrole:

    Voor veel mensen kan het lastig zijn om gewicht te beheersen of af te vallen. De strategie van zes maaltijden per dag richt zich op kleinere porties, maar vaker eten. Dit helpt de calorie-inname te reguleren door honger te beheersen en overeten te voorkomen.

  2. Bloedsuikercontrole:

    Stabiliteit in bloedsuikerspiegels is cruciaal voor energieniveaus en algehele gezondheid. Door maaltijden over de dag te spreiden, kunnen zes kleine maaltijden helpen om stabielere bloedsuikerspiegels te behouden. Dit is met name belangrijk voor degenen die energiedips en voedingstekorten willen voorkomen die kunnen optreden bij onregelmatige eetgewoonten.

  3. Gevoel van volheid:

    Een constant gevoel van volheid is essentieel om te voorkomen dat u te veel eet en tussendoortjes eet tussen de hoofdmaaltijden. Zes kleinere maaltijden per dag kunnen helpen om dit gevoel van volheid te bereiken en het gemakkelijker maken om de algehele calorie-inname te controleren. Bovendien zijn de maaltijden eiwitrijk, wat helpt om de stofwisseling te behouden.

  4. Volledige maaltijdvervanger:

    Nupo-producten zijn zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de voedingsbehoeften van het lichaam. Dieetmaaltijdmaaltijden vormen een complete maaltijdvervanger bij het nuttigen van zes maaltijden.

  5. Flexibiliteit:

    Als zes maaltijden per dag niet in uw routine passen, is er nog steeds flexibiliteit. U kunt maaltijden combineren tot twee, vier of vijf maaltijden per dag, zolang u ervoor zorgt dat u ten minste zes maaltijden eet om de benodigde voeding te verkrijgen.


U heeft ook de mogelijkheid om Nupo Diet-producten te combineren op basis van uw persoonlijke voorkeuren, zodat u uw dieet kunt aanpassen aan uw behoeften en wensen. Met Nupo spreken de resultaten voor zich.

Nupo Dieet, een VLCD/TDR, is een eenvoudig maaltijdplan dat is ontworpen om een ​​gemakkelijke, veilige en effectieve dieetervaring te bieden. Het is gemakkelijk, met 18 smaken om uit te kiezen, en u hoeft geen tijd, energie of middelen te besteden aan winkelen, maaltijdplanning, koken of calorieën tellen.

Het is veilig , omdat het Nupo Dieet is gebaseerd op bewijs uit meer dan 35 klinische studies. Zo weet u zeker dat uw lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.

Het is effectief omdat het voedselverspilling minimaliseert en elke maaltijd goedkoper is dan een gewone maaltijd, terwijl de resultaten voor zich spreken.

Het voordeel van het complete maaltijdvervangingsprogramma is dat u zes maaltijden per dag krijgt, wat zorgt voor een constant gevoel van volheid. Vergeet niet om regelmatig water te drinken. Als u toch honger heeft, bieden wij voedingssupplementen die zowel uw vooruitgang kunnen stimuleren als uw gevoel van volheid kunnen vergroten.

Terug naar blog