Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

The Keto diet
Weight loss

Het Keto-dieet

Zeer caloriearme diëten (VLCD) kunnen uiterst nuttig zijn bij het afvallen, vooral als u snel wilt afvallen. Een ketogeen dieet valt onder deze categorie diëten. Hoewel veel koolhydraatbeperkte diëten zich richten op een hoge eiwitinname, is het keto-dieet in dit opzicht anders omdat het een hoge vetbehoefte heeft. Het dagelijkse percentage vetinname ligt over het algemeen tussen de 55 en 60% – maar kan oplopen tot 90% van de totale calorie-inname – samen met voldoende eiwitten en weinig koolhydraten.

Het keto-dieet werd ongeveer een eeuw geleden voor het eerst gebruikt als therapie voor epileptische kinderen die niet goed reageerden op andere behandelingen. Het is ook onderzocht vanwege zijn potentieel als behandeling voor andere neurologische aandoeningen, en de media hebben het soms gepresenteerd als een wonder van gewichtsverlies. Veel mensen hebben positieve resultaten behaald na het volgen van het Keto-dieet, en u vraagt ​​zich misschien af ​​of dit de juiste keuze is voor uw behoeften en doelen. Het is altijd een goed idee om bij uw huisarts na te vragen welk soort dieet het meest geschikt is voor uw specifieke gezondheidsbehoeften.

Hoe werkt het?

Onderzoek heeft aangetoond dat het ketogene dieet, evenals andere zeer caloriearme diëten, effectiever is in het stimuleren van gewichtsverlies dan traditionele vetarme diëten. Veel lijners hebben snel gewichtsverlies bereikt met het keto-dieet, en het is behoorlijk populair geworden op sociale media en wordt soms geadverteerd als een wondermiddel tegen gewichtsverlies. We weten dus dat het voor veel mensen werkt. Laten we nu eens kijken hoe het werkt en de wetenschap erachter.

In een notendop geeft het keto-dieet uw lichaam een ​​signaal om over te schakelen van het gebruik van circulerende glucose als belangrijkste brandstofbron naar de vetopslag van het lichaam. Normaal gesproken haalt het lichaam zijn energie uit koolhydraten. Wanneer u uw koolhydratenniveau extreem laag houdt en de hoeveelheid vet die u eet verhoogt, doorloopt het lichaam een ​​proces dat ‘ketose’ wordt genoemd. Wanneer het lichaam tijdens dit proces niet genoeg koolhydraten heeft om als brandstof te gebruiken, wordt het opgeslagen vet afgebroken tot ‘ketonlichamen’. Het duurt doorgaans een paar dagen voordat het lichaam de overstap heeft gemaakt, en het is belangrijk om de inname van koolhydraten consequent laag te houden om de ketosestatus te behouden.

Welke voedingsmiddelen zijn keto-vriendelijk?

Voor velen zijn kaas en room meestal niet het voedsel dat ze associëren met een dieet. Bij het Keto-dieet zijn dit echter precies de soorten voedsel die u wordt aangemoedigd te eten. Over het algemeen zijn koolhydraten beperkt tot ongeveer 20 tot 50 gram per dag. Sommige ketovriendelijke voedingsmiddelen omvatten vetten en oliën, dierlijke eiwitten, zuivelproducten en kazen, koolhydraatarme groenten (zoals bladgroenten, champignons, tomaten en zomerpompoenen), noten, zaden en bessen. Zetmeelrijke voedingsmiddelen zoals aardappelen, suikerbieten en maïs bevatten allemaal hogere koolhydraten, dus ze zijn niet bevorderlijk voor het in ketose blijven.

Met maaltijdvervangers, producten voor gewichtsverlies en supplementen die een zeer caloriearm dieet ondersteunen, kunnen de producten van Nupo, zoals Diet Packs, geweldige keto-vriendelijke opties zijn. Welk dieet u ook kiest, het is natuurlijk altijd een gezond idee om goed gehydrateerd te blijven om het lichaam van gifstoffen te spoelen en om gewichtsverlies te stimuleren. De Slim Boost- supplementen van Nupo kunnen ook effectief zijn bij het bevorderen van uw gewichtsverlies en als hulpmiddel bij het keto-dieet. Veel keto-enthousiastelingen melden dat ze veel minder trek hebben en zich veel tevredener voelen na de maaltijd, ook al eten ze aanzienlijk minder dan normaal. Deze potentieel hongerverminderende bijwerking van het keto-dieet helpt ook om gedisciplineerd en gemotiveerd te blijven met het voedingsplan.

Is het Keto-dieet geschikt voor mij?

Hoewel er veel mensen zijn die positieve effecten hebben ondervonden van het volgen van een keto-dieet, zoals bij elk dieet of voedingsplan, variëren de resultaten van persoon tot persoon. En net als bij elke andere verandering in de dagelijkse gewoonten kunnen er zowel positieve als negatieve bijwerkingen zijn. Sommige mensen hebben gemeld dat ze aan het begin van ketose negatieve symptomen ervaren, zoals hoofdpijn en vermoeidheid, ook wel de ‘keto-griep’ genoemd. Het is ook belangrijk om keto-veilige voedingsmiddelen in het dieet te behouden, zodat uw lichaam niet uit ketose raakt. Voor velen is het dus een goede keuze, maar andere mensen willen misschien een alternatieve manier kiezen om af te vallen.

Het Nupo-dieet is een zeer caloriearm dieet dat een keto-dieet kan ondersteunen, maar waarvoor geen keto-dieet vereist is. Een belangrijk verschil tussen het Keto-dieet en het Nupo-dieet is dat u het percentage koolhydraten, eiwitten en vetinname in uw dagelijkse voedingsplan aanpast.

Nupo-dieetproducten bevatten niet veel vet, dus ze kunnen helpen bij snel gewichtsverlies, ongeacht welk dieet u kiest. Als je Nupo-producten wilt gebruiken terwijl je ketose bevordert, kun je het percentage van je voeding aanpassen, zodat er een hoger dagelijks vetpercentage in zit.

Op deze manier biedt Nupo veelzijdigheid en flexibiliteit voor uw doelstellingen voor gewichtsverlies, vooral als het uw wens is om snel kilo's kwijt te raken. Dus ongeacht of u besluit om “Keto te gaan” of om het Nupo-dieet te volgen – of een ander plan voor gewichtsverlies – het is belangrijk om rekening te houden met uw dagelijkse calorie-inname. Ontdek welk soort plan het beste bij uw levensstijl past en laat het uitvoeren door uw huisarts. Gelukkig zijn er veel manieren om in een handomdraai je extra kilo’s kwijt te raken! Het keto-dieet is misschien iets voor jou, maar houd er rekening mee dat het meestal niet aan te raden is om een ​​keto-dieet te blijven volgen. In dit opzicht is het Nupo-dieet veilig om te proberen zoals je wilt – bekijk gerust ons Taste All- proefpakket!

Terug naar blog