Geverifieerd door Massi Fazli

Gecertificeerd Health Communicator & Clinical Dietitian

TV2 reveals in an article how to achieve even more effective weight loss with weight loss medication.

TV2 legt in een artikel uit hoe je met afslankmedicatie nog effectiever kunt afvallen.

Medicijnen om af te vallen kunnen uw eetlust verminderen, maar om blijvende resultaten te behalen, is het essentieel om u te richten op een uitgebalanceerd dieet, zelfs met een lagere calorie-inname.**

Een Deens onderzoek onderzocht 109 personen met ernstige obesitas die een totale dieetvervanging van 8 weken ondergingen (800 kcal/dag) en een gemiddeld gewichtsverlies van 13,1 kg bereikten. Daarna werden de deelnemers verdeeld in vier groepen voor een onderhoudsfase van een jaar: lichaamsbeweging, medicatie (liraglutide/Saxenda), een combinatie van beide of placebo. Het grootste gewichtsverlies vond plaats in de eerste 8 weken met TDR/VLCD.

Uit het onderzoek blijkt hoe belangrijk het is om dieet, lichaamsbeweging en medicatie te combineren om blijvend gewichtsverlies te bereiken.



Een andere recente studie heeft aangetoond dat een caloriearm dieet voordat u begint met afslankmedicijnen zoals Tirzepatide of Semaglutide de effectiviteit aanzienlijk kan verhogen. De studie vond dat personen die eerst een caloriearm dieet volgden, een totaal gewichtsverlies van 35% ervoeren, vergeleken met 25% bij degenen die alleen medicatie kregen.

"Als het resultaat hetzelfde is, hopen onderzoekers dat het kan bijdragen aan een verandering in de gewoonten van mensen die beginnen met het gebruiken van afslankmedicatie."

Lees hier meer over hoe de combinatie van een caloriearm dieet en afslankmedicatie goede resultaten kan opleveren: Afslankmedicatie kan nog effectiever worden met "eenvoudige ingrepen", zo blijkt uit nieuw onderzoek - TV 2.
Terug naar blog