Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Weight loss – a growing challenge
Weight loss

Gewichtsverlies – een groeiende uitdaging

De afgelopen decennia is het aantal mensen met overgewicht exponentieel toegenomen. Overgewicht is een aandoening die wordt gedefinieerd doordat een persoon een gewicht heeft dat hoog genoeg is om een ​​gezondheidsrisico te vormen, aldus het Center for Disease Control and Prevention. Obesitas is de term voor wanneer iemand overmatig overgewicht heeft. Hoewel er een groot aantal factoren zijn die bijdragen aan gewichtstoename, wordt deze doorgaans veroorzaakt door een calorie-inname die te hoog is voor de energie die iemand verbrandt. Dit betekent dat ze te veel eten voor de hoeveelheid activiteit die ze doen. Om het simpel te zeggen: calorieën in, is gelijk aan calorieën uit, dus het aantal calorieën dat je eet moet minder zijn dan wat je verbrandt om af te vallen.

Het dragen van extra lichaamsgewicht heeft veel negatieve gevolgen. De overtollige kilo's belasten het lichaam en kunnen in de loop van de tijd bijdragen aan ziekten en kwalen, bijvoorbeeld hoge bloeddruk, coronaire hartziekten en diabetes type II, allemaal ernstige aandoeningen die gevolgen zijn voor de gezondheid van overgewicht of obesitas. Veel mensen maken zich misschien zorgen over hoe ze eruit zien en zoeken naar de beste manier om buikvet te verliezen om in hun favoriete jeans te passen, maar er zijn meer kritische redenen die de gezonde voordelen van gewichtsverlies ondersteunen. Zelfs met een kleiner gewichtsverlies kan een persoon een kleiner risico lopen op een aantal gezondheidsproblemen. De kwaliteit van leven kan veel hoger zijn als u een voor uw lichaam gezond gewicht heeft.

De beste manier om af te vallen

Kortom, om af te vallen moet je meer energie verbranden dan je binnenkrijgt. Artsen raden over het algemeen aan om gezonde maaltijden te eten om af te vallen, inclusief een uitgebalanceerd dieet met een verscheidenheid aan volwaardige voedingsmiddelen, met fruit en groenten, volle granen, eiwitten en gezonde vetten. Zij adviseren u om rekening te houden met de calorie-inname, te luisteren naar signalen van honger en volheid, regelmatig te sporten, voldoende water te drinken en voldoende, kwaliteitsvolle slaap te krijgen.

Sommige mensen geven er echter nog steeds de voorkeur aan om hun gewichtsverlies een vliegende start te geven en een beperkt dieet voor een bepaalde periode te volgen. Ze kunnen een Very Low Calorie Diet (VLCD) overwegen, dat uit maximaal 800 calorieën per dag bestaat, op een qua voedingswaarde evenwichtige manier. Hoeveel calorieën u moet afvallen voor uw specifieke lichaamstype, hangt af van hoeveel u per dag verbrandt. Het hangt af van uw lengte, leeftijd, conditie en hoeveel u beweegt. Als u vragen of opmerkingen heeft over een Very Low Calorie Diet (VLCD), raadpleeg dan uw huisarts voordat u met dit type dieet begint.

[signupform_klaviyo class="klaviyo-form-X3eHS9"]

Wat moet ik eten om af te vallen?

De meest succesvolle manier om af te vallen is door levensstijlveranderingen aan te brengen en een duidelijk idee te hebben van hoeveel je moet afvallen en een realistisch tijdsbestek om dat doel te bereiken. Officiële voedingsrichtlijnen raden aan een uitgebalanceerd dieet te volgen met gematigde porties, regelmatig aan lichaamsbeweging te doen en veel verse groenten, fruit, 350 gram vis per week en volle granen te eten. Ze moedigen ook aan om gehydrateerd te blijven en rekening te houden met de inname van zowel zout als verzadigd vet. Wanneer u probeert af te vallen, is het ook nuttig om op de suikerinname te letten en om het gebruik van snoep en desserts als beloning te vermijden.

Dieetvoeding in de vorm van maaltijdvervangers kan een geweldige manier zijn om gewichtsverlies op gang te brengen, of gewoon als een handige manier om snel een maaltijd te nuttigen die voldoende voeding biedt. Sommige complete dieetvervangers zijn ontworpen om al uw dagelijkse maaltijden te vervangen – of het nu gaat om dieetshakes, dieetmaaltijden of dieetsoepen. Als alternatief kunt u ook dieetvoeding gebruiken ter vervanging van een deel van wat u op een dag eet. Dieetvoedingen als deze bieden een eenvoudige en gemakkelijke manier om uw gewicht te beheersen in een drukke, dagelijkse levensstijl en zorgen er tegelijkertijd voor dat u alle noodzakelijke eiwitten, vezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Terug naar blog