Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

How to lose belly fat
Weight loss

Hoe buikvet te verliezen

Overtollige kilo’s kunnen de neiging hebben zich in het midden van het lichaam te nestelen en zich te manifesteren als een ronde, opgeblazen buik, lovehandles of de zogenaamde ‘muffin-top’. Om een ​​slank silhouet en een gedefinieerde taille te krijgen, moet dit mollige middengedeelte verdwijnen. Gewichtstoename komt maar al te vaak voor en kan door een groot aantal verschillende factoren gebeuren. Misschien zijn we vaker uit eten geweest en hebben we gemerkt dat we wat meer vulling hebben ingepakt dan we zouden willen. Wat de oorzaak ook is, als je goede zelfzorg wilt beoefenen, is een stap in de goede richting naar een optimale gezondheid het afslanken, zodat we er op ons best uit kunnen zien en ons goed kunnen voelen.

Voor velen van ons is afvallen en het behouden van een gezond aandeel vet en spieren een primair aandachtspunt. Het verlagen van het totale vetpercentage om een ​​gezonde, fitte conditie te behouden, gaat gepaard met een uitgebreid scala aan gezondheidsvoordelen. Buikvet dat het lichaam net onder de huidlaag opslaat, wordt onderhuids vet genoemd. Visceraal vet ligt dieper en omringt de interne organen. Dit kan het lichaam nog onnodiger belasten, omdat het extra hard moet werken om essentiële functies te behouden. Er zijn verschillende ziekten die kunnen voortvloeien uit overgewicht, en sommige van deze aandoeningen zijn specifiek voor het hebben van overtollig buikvet. Enkele van deze ernstige gezondheidsproblemen zijn onder meer hoge bloeddruk, diabetes type 2, abnormaal cholesterol, ademhalingsproblemen en hart- en vaatziekten.

Het lijkt dus vrij duidelijk dat het verliezen van buikvet veel meer is dan alleen maar weer je favoriete spijkerbroek aantrekken – sommige onderzoeken tonen aan dat het je zelfs kan helpen langer te leven. Gezien de gezondheidsvoordelen die het verminderen van overtollig buikvet met zich meebrengt, is het geen wonder dat veel mensen hier naartoe werken. Dus, hoe verslaan we de strijd om de Ardennen – wat is de beste manier om buikvet te verliezen? Voor een kort en krachtig antwoord op deze vraag: de oplossing is eenvoudigweg afvallen. Naarmate u in het algemeen gewicht verliest, zal uw buikvet ook afnemen.

Battle of the Ardennen – in de keuken of in de sportschool?

Om de vraag te beantwoorden hoe je buikvet kunt verliezen, is een veilig en effectief afslankprogramma de beste oplossing. Ongeacht of het uw doel is om buikvet te verliezen of gewoon een algehele afslanking, de methode is hetzelfde. Voor sommigen kan het overweldigend zijn met de schijnbaar ontelbare beschikbare gewichtsverliesplannen. Dus hoe moet je tussen deze kiezen als je op zoek bent naar een manier om buikvet op een snelle en door artsen goedgekeurde manier te verliezen? Welnu, het kan nuttig zijn om eerst enkele basisfeiten te verzamelen over hoe u uw doelen kunt bereiken, en vervolgens te beslissen wat het beste bij u past op basis van uw individuele voorkeuren, behoeften en levensstijl. Sommige programma's voor gewichtsverlies bieden een oefeningsregime aan dat gericht is op het trainen van de buik als de trefzekere manier om de maag te versterken. Het doen van sit-ups en crunches kan veel doen om de buikspieren te versterken, maar dit alleen is niet effectief. Het uitvoeren van dergelijke oefeningen die zich op een specifiek deel van het lichaam richten, betekent niet dat u noodzakelijkerwijs vet uit het beoogde gebied zult verliezen.

De wetenschap toont aan dat gewichtsverlies doorgaans in het hele lichaam plaatsvindt en niet in één enkel gebied. Dus ook al ontwikkelen crunches je buikspieren, het kan zijn dat je nog steeds dezelfde vetlaag over de spieren hebt. Met andere woorden, het is duidelijk en eenvoudig gewichtsverlies dat zal resulteren in vetverlies door het hele lichaam. Dit maakt een algemeen afslankprogramma een ideale manier om buikvet te verliezen, samen met het overtollige vet dat in andere delen van het lichaam is opgeslagen. Het komt allemaal terug op dezelfde basisvergelijking van calorieën in versus calorieën uit. Dit betekent dat je een calorie-inname moet hebben die lager is dan wat je per dag verbrandt. Daarom is letten op wat je eet de beste manier om buikvet te verliezen. Apps kunnen een krachtig hulpmiddel zijn om u te helpen bij het monitoren van uw dieet en calorie-inname, zoalsde Succesgids van Nupo , die gegevens uit meer dan 35 klinische onderzoeken bevat. Oefeningsprogramma's zijn een ideale aanvulling op elk afslankprogramma, omdat de tijd die u besteedt aan het bewegen van uw lichaam uw spieren zal versterken en versterken, samen met onmetelijke voordelen voor uw gezondheid en welzijn.

Geen muffin-top meer, vaarwel lovehandles

Algemene aanbevelingen voor gezond gewichtsverlies zijn onder meer het eten van een uitgebalanceerd dieet met voldoende vitamines en mineralen, goed gehydrateerd blijven, suikers in de gaten houden, gematigde portiegroottes consumeren, luisteren naar signalen van honger en volheid, en dagelijkse fysieke activiteit omvatten. In de talloze programma's voor gewichtsverlies is een zeer snelle en efficiënte methode het Very Low Calorie Diet (VLCD). Om dit soort plan te volgen, moet u uw dagelijkse koolhydraten tot een minimum beperken. Vervangende maaltijden en afslankdrankjes kunnen heel goed werken tijdens het volgen van een VLCD, omdat veel mensen het een eenvoudige manier vinden om de calorieën bij te houden en tegelijkertijd alle essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen.

Het kan een leuke en eenvoudige manier zijn om af te vallen (samen met buikvet) met heerlijk smakende shakes voor gewichtsverlies. Sommige zijn verkrijgbaar in heerlijke smaken, zoals Nupo One Meal Caffe Latte of Mango Vanilla . Veel mensen die zich afvragen hoe ze buikvet kunnen verliezen, hebben zeer succesvolle resultaten geboekt met voorverpakte producten als deze, omdat ze een hoog voedingsprofiel bevatten met minimale calorieën. Hallo zeggen tegen een romige, schuimige afslankshake met chocolademunt is misschien wel de manier om afscheid te nemen van je muffintop. Velen vinden het hun favoriete bezigheid bij het bevredigen van hun verlangens terwijl ze hun calorie-inname laag houden. Als u uw vereisten en de verschillende soorten opties voor gewichtsverlies kent, kunt u gemakkelijker precies kiezen wat goed voor u is.

Terug naar blog