Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Do not use candy, cookies or cake as a reward
Weight loss

Gebruik GEEN taart, koekjes of snoep als beloning voor uzelf of uw kinderen

Veel mensen gebruiken snoep, cake of ander suikerhoudend voedsel als beloning. Ben je een van hen? Zowel bij het belonen van jezelf, maar ook bij het belonen van je kinderen? Het is nooit een goed idee om voedsel of iets eetbaars als beloning te gebruiken, omdat we eraan zullen wennen dat beloningen gelijk zijn aan eten of tussendoortjes.

Taart, koekjes en snoep kunnen deel uitmaken van een gezond dieet en kunnen ook deel uitmaken van een maaltijdplan dat is ontworpen om af te vallen. Het is natuurlijk niet de beste optie om elke dag suikerhoudend voedsel te blijven eten als je je voedingsgewoonten wilt veranderen of als je na een dieet gewichtsverlies wilt behouden. Als je na het afvallen vasthoudt aan je ongezonde gewoontes, kan het lastig zijn om het gewichtsverlies vol te houden.

Misschien ben je op dieet en val je af? De meeste suikerhoudende voedingsmiddelen dragen niet bij aan de volheid, vitamines of mineralen. Suikerrijk voedsel bevat veel calorieën en dit kan de reden zijn dat je aankomt en wilt afvallen. Het is beter om uzelf te belonen met activiteiten of items die u of uw gezin aanmoedigen om lichamelijk actiever te zijn. Het kan nieuwe sportkleding zijn, een nieuwe voetbal, strandbal of iets anders.

gezonde opties fruit

Gezonde beloningen kiezen: uw lichaam voeden en kinderen goede gewoonten leren

Als je hebt gesport of hebt gerend, is het een slecht idee om snoep of cake als beloning voor jezelf te gebruiken na je training. Als je hebt gesport of hardgelopen, heb je misschien een kleine snack nodig, maar niet als beloning. Je hebt wat eiwitten nodig om je spieren op te bouwen en te onderhouden en je hebt wat koolhydraten nodig om je glycogeenvoorraden te vullen. Kies voor een gezond tussendoortje in plaats van een ongezond tussendoortje. Een gezonde snack na je training kan een van de nieuwe snackbars van nupo life zijn. Ze bevatten goede complexe koolhydraten die je een portie goede energie geven en wat eiwitten om je spieren weer op te bouwen. Ze zijn er in vier verschillende smaken en zijn allemaal verrijkt met vitamines of mineralen die gunstig zijn voor je immuunsysteem.

Bij ons thuis gebruiken we activiteiten vaak als beloning. Mijn man of ik gaan bijvoorbeeld na het eten een fietstocht maken met de kinderen, we spelen een voetbalwedstrijd in de achtertuin, of we spelen kaart of een bordspel met de kinderen. Soms gaan we allemaal golfen. Het is leuk en de kinderen vinden het geweldig.

Het grootste geschenk dat u uw kinderen vanuit gezondheidsoogpunt kunt geven, is hen gezonde gewoonten aan te leren. Het is tijdens de kindertijd en de adolescentie dat onze kinderen zich aanpassen aan goede gewoonten op het gebied van voeding en lichamelijke activiteit. Jij bent het grootste rolmodel. Je kinderen zullen doen wat jij doet. Als u gezonde gewoonten heeft op het gebied van eten en lichamelijke activiteit, is de kans groot dat uw kinderen ook gezond en lichamelijk actief zullen zijn. Als u suikerhoudende producten gebruikt om uw kinderen te belonen, zullen zij dit waarschijnlijk ook doen.

Gezondheidsconsulent, Team Nupo.

Terug naar blog