Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Pants with a measuring tape
Weight loss

Hormonen en overgewicht

Veel mensen die kampen met overgewicht, hebben vaak problemen als het gaat om het bereiken van efficiënt gewichtsverlies. Dit kan te wijten zijn aan ziekte of aan een tekort aan schildklierhormonen uit de schildklier. Als u een grotere gewichtstoename ervaart, zonder enige verandering in uw fysieke activiteit of calorie-inname, kan dit te wijten zijn aan een traag werkende schildklier. Ongeveer 6% van de vrouwen wordt behandeld voor een traag werkende schildklier en heeft levenslange behandeling met medicijnen nodig.


Gewichtsverlies beheren met hypothyreoïdie: uitdagingen begrijpen en professioneel advies inwinnen

De symptomen kunnen vermoeidheid zijn, veranderingen in de haarstructuur of een droge huid, pijn in spieren en gewrichten, een slecht vermogen om koude te verdragen en langzame reflexen.

Als u een traag werkende schildklier heeft die uw gewichtsverlies beïnvloedt, moet u begrijpen dat het niet onmogelijk is om af te vallen, maar dat het wat langer en gebruikelijker kan duren – zoals altijd is het belangrijk om gemotiveerd te blijven en nooit op te geven! Als u het VLCD-dieet van Nupo overweegt, kan het nuttig zijn om vooraf een arts te raadplegen. Als u wilt afvallen met een regelmatig, gezond dieet, raad ik u bovendien aan eerst een diëtist te raadplegen, omdat u ervoor moet zorgen dat u alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt en tegelijkertijd een calorietekort behoudt.

Een persoon met overgewicht, met hypothyreoïdie, heeft dezelfde aandoeningen als een persoon met overgewicht zonder gezondheidsproblemen: je hebt een calorietekort nodig om af te vallen, zonder dat je moeite zult hebben om efficiënt af te vallen. Bovendien is het allerbelangrijkste dat u uw eetgewoonten verandert nadat u een dieet heeft afgerond, om te voorkomen dat u terugkeert naar de oude gewoonten die in de eerste plaats tot het overgewicht hebben geleid.

Terug naar blog