Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

What to eat for dinner and how much
Weight loss

Nupo en diner - Hoe en hoeveel?

Veel mensen kiezen ervoor om Nupo Diet te combineren met een diner met hun gezin – de redenen hiervoor variëren. Met dit doel voor ogen moet u er zeker van zijn dat u het maximale uit uw inspanningen haalt.

Zes per dag - diner of geen diner.

We raden aan om alle zes de Nupo Diet Shakes elke dag te consumeren, ongeacht of u aan het avondeten bent of niet. Dat komt omdat Nupo Diet is ontworpen en geoptimaliseerd om uw volledige dagelijkse voeding te vervangen, en niet slechts een deel ervan. De voedingssamenstelling is daarom alleen optimaal bij consumptie van alle zes de shakes per dag, ongeacht of je kiest voor onze soepen, shakes of pap.

Het is bijna onmogelijk om de voedingsstoffen in één of twee shakes te vervangen door de voedingsstoffen die je uit één maaltijd zou kunnen halen. Dat betekent dat u een aantal essentiële voedingsstoffen mist om in de behoeften van uw lichaam te voorzien. Als u tijdens het afvallen niet de optimale voedingssamenstelling binnenkrijgt, zal uw gewichtsverlies meer uit eiwitten en vocht bestaan, in plaats van uit vet. Dit betekent dat je voor een deel kunt ervaren dat je snel het verloren gewicht terugkrijgt en ook spiermassa verliest die je voorheen had geholpen meer calorieën te verbranden. Daarom; zes shakes per dag - ongeacht of u Nupo en uw gewone diner samen eet of niet. Het is beter om de extra calorieën die je diner bevat te eten, dan de essentiële voedingsstoffen te missen die bijdragen aan een optimaal en duurzaam gewichtsverlies.

Voorheen had Nupo een "tokensysteem", waarmee je elke dag een bepaalde hoeveelheid "tokens" aan voedsel kon eten, naast het Nupo Dieet. Dit systeem is enkele jaren geleden stopgezet, maar vanwege de grote vraag zullen we binnenkort klaar zijn om een ​​alternatief voor het "token"-systeem te implementeren. Nupo's Succesgids voor permanent gewichtsverlies zal in plaats daarvan een puntenlijst bevatten, waardoor u ook gemakkelijker een overzicht krijgt van op welke voedingsmiddelen u extra aandacht besteedt als u uw doelstellingen voor gewichtsverlies heeft bereikt en uw nieuwe gewicht wilt behouden. .

Vermijd koolhydraten als u Nupo en Diner combineert

Als je ervoor kiest om Nupo en avondeten samen te eten, is de hoofdregel het vermijden van koolhydraten. Het consumeren van koolhydraten zal ertoe leiden dat je niet in ketose kunt komen.

Lees ook: Wat is ketose?

Koolhydraten zijn te vinden in alle graanproducten – bijvoorbeeld pasta en brood – die anders geweldige bronnen van mineralen en vezels kunnen zijn, maar tijdens het afvallen bevat brood met gewichtsverlies meer koolhydraten dan je zou willen. Vermijd peulvruchten zoals erwten, alles wat suiker bevat, en gebakken wortelgroenten, zoals aardappelen, peterselie, pastinaak en wortels. Rauwe wortels kunnen gegeten worden, maar gebakken wortels hebben een hoge glycemische index en verstoren de ketose en je bloedsuikerspiegel.

Zijn ongeveer. 800 kcal per dag genoeg?

Ja. De energie die je nodig hebt, is al opgeslagen in je vetreserves. Je lichaam heeft dit vet bewaard voor een dag waarop je een calorietekort zou hebben - en die dag zou vandaag kunnen zijn! Bij een puur Nupo Dieet duurt het echter wel een paar dagen voordat je voelt dat je lichaam deze energie begint te gebruiken. Wanneer het lichaam overschakelt van het gebruik van koolhydraten als primaire energiebron naar het gebruik van vet, kunt u een energiedip ervaren.

Lees ook: De eerste week van het Nupo Dieet – wat kun je verwachten?

Ik heb gelezen en gehoord dat 700 kcal niet gezond is

Als je regelmatig voedsel eet, dan klopt dat. Het zou niet gezond zijn om zo'n drastisch energietekort te ervaren, omdat je simpelweg niet over het vereiste voedingsprofiel beschikt als je reguliere voeding eet van minder dan 1300 kcal. Toch krijg je met Nupo elke dag alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt uit de zes shakes, en dus hoef je je nergens zorgen over te maken!

Kan ik niet gewoon vitamines nemen?

Nee. Het zijn niet alleen de essentiële vitaminen en mineralen die de optimale omstandigheden voor gewichtsverlies creëren. Het zijn ook de essentiële vetzuren, vezels en eiwitten die niet door vitaminepillen worden gedekt.

Kan ik 1-2 dieetshakes vervangen door een One Meal-reep of een kant-en-klare maaltijddrank?

Nee. Nupo Diet is een volledige maaltijdvervanger, waarbij Nupo One Meal een eenmalige maaltijdvervanger is. One Meal repen en kant-en-klare drankjes zijn bedoeld voor na het Nupo Dieet en als je weer overgaat op ‘gewone voeding’, waarbij velen het lastig vinden om hun calorie-inname bij te houden. One Meal kan 1-2 van uw drie hoofdmaaltijden vervangen en zorgt ervoor dat het lichaam gedurende ca. 2 uur alles binnenkrijgt wat het nodig heeft in één maaltijd. 200 kcal per maaltijd. Omdat One Meal bedoeld is voor na het afvallen, bevatten ze meer koolhydraten dan Nupo Diet.

Dat is de reden waarom als u One Meal gebruikt ter vervanging van Diet, u nooit in ketose terechtkomt. Ketose is niet vereist voor gewichtsverlies, maar zorgt er wel voor dat het veel sneller gebeurt. Bovendien zorgt ketose voor een gevoel van verzadiging en zorgt het ervoor dat je je vaker vol voelt, wat goud waard is. Eén enkele maaltijd staat qua calorieën gelijk aan twee Diet Shakes, maar qua voedingswaarde kunnen deze twee elkaar niet vervangen.

3 tips als je Nupo combineert met een diner

  1. Probeer vóór het avondeten uw honger te stillen, zodat u niet te veel eet. U kunt bijvoorbeeld ongeveer 30 minuten voor het avondeten een Diet Shake drinken, of ongeveer twee Slim Boost - Fill My Tummy-capsules nemen. 30 minuten vóór uw maaltijd, zodat u zich vooraf vol voelt.
  2. Vermijd het eten van koolhydraten.
  3. Drink voldoende water bij uw maaltijden. Tijdens een dieet zal het lichaam afvalchemicaliën en opgehoopte gifstoffen vrijgeven. Dit moet uit het lichaam worden gespoeld, wat gebeurt met veel calorievrije vloeistoffen.

Terug naar blog