Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Healthy food 2:5 diet
Weight loss

Het 2:5 dieet

We hebben allemaal gehoord van het 5:2-dieet, waarbij je vijf van de zeven dagen van de week normaal eet en je calorie-inname de laatste twee dagen minimaal houdt (500 calorieën voor vrouwen en 600 calorieën voor mannen). Bij Nupo raden we het 2:5-dieet aan dat – zoals de naam al aangeeft – een omgekeerd 5:2-dieet is, omdat je het Nupo-dieet vijf van de zeven dagen blijft volgen (ongeveer 700 calorieën per dag) en normaal eet. resterende twee dagen.

Waarom kiezen voor het 2:5 dieet?

Het 2:5-dieet heeft de potentie om een ​​effectiever dieet te zijn, omdat je – zoals eerder vermeld – op vijf van de zeven dagen een caloriearme inname aanhoudt. Dit dieet is voor u die efficiënt wilt afvallen, maar toch normaal wilt eten en twee keer per week wilt genieten van uw maaltijden met familie en vrienden.

Hoe werkt het 2:5 dieet?

Op de twee dagen waarop je ‘normaal’ eet, wat uiteraard van persoon tot persoon verschilt. Wij raden een gezond en gevarieerd dieet aan dat bestaat uit veel groenten en fruit, en voor elke maaltijd een goede eiwitbron. Kies voor volkoren alternatieven voor koolhydraten (bijvoorbeeld bruine rijst in plaats van witte rijst) met veel vezels en beperk de inname van suiker, snoep en andere zoetigheden tot een minimum. Houd uw calorie-inname op ongeveer 2000 calorieën per dag als u een vrouw bent en op ongeveer 2500 calorieën als u een man bent. Als u op uw ‘normale’ dagen gezond en gevarieerd eet, kunt u dit gemakkelijker volhouden als u het 2:5-dieet voltooit en alle zeven dagen van de week regelmatig gaat eten. Op de vijf dagen waarop u uw calorie-inname minimaal houdt, volgt u het vlcd-dieet van Nupo (zeer caloriearm dieet), waarbij u dagelijks zes shakes drinkt, die u voorzien van alle noodzakelijke vitamines, mineralen , vezels, eiwitten enz. - en zorgt ervoor dat u ongeveer 700 calorieën per dag binnenkrijgt.

Het 2:5 dieet met Nupo

Onze producten van Nupo Diet zijn perfect voor de dagen waarop u uw calorie-inname laag houdt, omdat deze producten u helpen het aantal calorieën dat u consumeert onder controle te houden - en u zich geen zorgen hoeft te maken over boodschappen doen of koken. Het enige waar u zich zorgen over hoeft te maken, is welke smaak van het Nupo-dieet uw volgende maaltijd moet hebben. Nupo Diet biedt u een compleet dieet dat garandeert dat u gedurende de dag alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt en toch uw calorie-inname tot een minimum beperkt. Een makkelijke oplossing die met zes maaltijden per dag uw dagelijkse voeding vervangt. Nupo dieet bevat alle noodzakelijke vitamines en mineralen die u nodig heeft in uw dieet. Als je het Nupo-dieet volgt, is het belangrijk dat je voldoende drinkt – minimaal 2-3 liter water per dag. Wil je meer lezen over ons Nupo dieet, klik dan hier.

Terug naar blog