Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

woman picking fruit
Weight loss

Tips en trucs voor gezonde gewoonten

Maak uw leven gemakkelijker en plan uw training en nieuwe gezonde voeding – probeer uw verschillende plannen voor te blijven, zodat u uw nieuwe gezonde gewoonten kunt behouden.

Plannen, plannen, plannen! Het is belangrijk dat u uw trainingsschema in uw persoonlijke agenda noteert, zodat u er in uw dagelijks leven omheen kunt werken. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt en daardoor moeite hebt om tijd en ruimte voor jezelf te vinden, gebruik dan de tijd terwijl de kinderen bijvoorbeeld bij voetbaltraining zijn. In plaats van tijdens de training aan de zijlijn te blijven staan, trek je je trainingskleding aan en ga je hardlopen of powerwalken. Het allerbelangrijkste is dat uw hartslag omhoog gaat en dat u deze kunt voelen. Denk eraan als u moeite heeft om op gang te komen, vraag dan een vriend om hulp.

  • Controleer uw dieet en vervang het voedsel dat geen zinvolle bijdrage levert aan uw verzadiging. Vervang pasta door aardappelen en/of volkorenpasta, witbrood kun je vervangen door een van de vele volkorenbroodjes die verkrijgbaar zijn als gezonde alternatieven. Gooi de snoepzak weg en kies in plaats daarvan voor wortelstokjes of komkommer – je lichaam zal je dankbaar zijn.
  • Zorg ervoor dat je altijd een lijst maakt van de benodigde boodschappen voordat je het huis verlaat. Het is belangrijk om je boodschappen te structureren om te voorkomen dat je mand vol raakt met onnodige calorieën. Plan uw maaltijden vooruit (bij voorkeur enkele dagen vooruit), zodat u het overzicht behoudt. De One Meal producten van Nupo zijn een prima alternatief voor jou als je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt om grote voorbereidingen te treffen.
  • De laatste truc is om enkele individuele doelen te stellen voor het gezin en uw nieuwe gezonde levensstijl, zodat u elkaar kunt helpen uw doelen te bereiken. Bovendien zou het gezin een lijst kunnen maken met activiteiten die als beloning gebruikt kunnen worden, wanneer de doelen bereikt zijn – dit kan bijvoorbeeld een uitstapje naar de film of de dierentuin zijn.
Terug naar blog