Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Protein powder different flavours
Weight loss

Hoeveel gewicht kan ik verliezen met Nupo Dieet?

Hoeveel kun je verwachten te verliezen met Nupo? Het is duidelijk dat dit een primaire vraag is bij het overwegen van een dieet. Het is echter ook een van de moeilijkste vragen om te beantwoorden, omdat het bedrag, en de snelheid waarmee we dat bedrag verliezen, heel individueel is.

Om een ​​indicatie te geven: u zult doorgaans – na 8 weken – ongeveer 10-15% van uw startgewicht verliezen als u het Nupo-dieet zonder afwijking volgt met 6 zakjes per dag – en niets anders dan voldoende calorievrije vloeistof. . Als u dit volgt, zal de snelheid van uw resultaten toenemen, en snelle resultaten zijn voor velen gelijk aan een toename van de motivatie om door te gaan.

NUPO'S GEWICHTSVERLIES CALCULATOR

Gewichtsverlies gaat er simpelweg om dat je je lichaam minder calorieën geeft dan het eigenlijk nodig heeft. Met de gewichtsverliescalculator van Nupo krijgt u een indicatie en inschatting hoeveel dagen het duurt voordat u uw gewenste gewichtsverliesdoel bereikt met Nupo, of met een ander type dieet, dat u voorziet van een dagelijkse calorie-inname van ca. 800 calorieën. De berekening is gebaseerd op de 35+ klinische onderzoeken achter Nupo Diet. Voor sommigen gaat het snel, en voor sommigen gaat het iets langzamer – de resultaten zijn net zo uniek als wij als mensen.

Wat is een VLCD -dieet?

VLCD staat voor Very Low Calorie Diet . Een VLCD-dieet wordt gekenmerkt door de hoeveelheid calorieën die per dag wordt geconsumeerd, meestal tussen de 600 en 1200 calorieën per dag. Met Nupo Dieet krijg je ca. 800 calorieën per dag. Lees hier meer over het Nupo Dieet .

Bereken jouw gewichtsverlies met Nupo

Er is geen concreet formulier dat je precies laat zien hoeveel je kunt verliezen met Nupo. Er zijn echter enkele "vuistregels", die u een goede indicatie kunnen geven van wat u kunt verwachten. Onderstaande berekening is dus niet helemaal nauwkeurig, maar geeft je wel een inschatting van wat je kunt verwachten als je voor Nupo kiest. Om op gewicht te blijven is het van cruciaal belang dat u in een energiebalans verkeert. Dit betekent dat u dezelfde hoeveelheid energie eet die uw lichaam verbruikt. Daarom is gewichtstoename te wijten aan een onverschilligheid in de energiebalans, waarbij u meer energie verbruikt dan uw lichaam nodig heeft, en het tegenovergestelde gebeurt wanneer u meer energie verbruikt dan u eet: u zult afvallen. Hoeveel energie je per dag nodig hebt, hangt af van je stofwisseling en bestaat uit:

1) Ruststofwisseling

De energie die uw lichaam nodig heeft om zichzelf in leven te houden, wanneer u zich in een ontspannen toestand bevindt. Dit is voornamelijk de energie die uw lichaam gebruikt om te ademen en uw hart te laten kloppen.

2) Energieconversie

De energie die je lichaam nodig heeft om het voedsel dat je eet te transformeren. Sommige voedingsmiddelen vragen meer energie van het lichaam om te transformeren (bijvoorbeeld eiwitten), en andere voedingsmiddelen zijn door het lichaam vrij gemakkelijk te transformeren (bijvoorbeeld simpele koolhydraten zoals witbrood en aardappelen).

3) Fysiek activiteitenniveau

Uw ruststofwisseling ligt achter ca. 50-70% van wat uw lichaam verbrandt, terwijl fysieke activiteit ongeveer. 20-40%.

De gemiddelde vrouw heeft ca. 2000 calorieën per dag om de energiebalans te behouden, terwijl de gemiddelde man ca. 2500 calorieën. Dit kan een beetje afwijken, maar het is niet per persoon een aanzienlijk bedrag. Het lichaam werkt anders en reageert anders op veranderingen, maar we kunnen een verwacht gewichtsverlies inschatten door de volgende berekening te volgen.

Verwacht gewichtsverlies met Nupo Dieet

Voor een gemiddelde vrouw:

Inname: ca. 800 calorieën per dag. Calorietekort: 1300 calorieën (1300 x 7 dagen = 9100) Calorietekort per week: 9100 calorieën. 1 kg. vetweefsel is 7000 calorieën (9100 gedeeld door 7000) Verwacht gewichtsverlies per week: 1,3 kg.

Voor een gemiddelde man:

Inname: ca. 800 calorieën per dag. Calorietekort: 1800 calorieën (1800 x 7 dagen = 12600) Calorietekort per week: 12600 calorieën. 1 kg. vetweefsel is 7000 calorieën (12600 gedeeld door 7000) Verwacht gewichtsverlies per week: 1,8 kg.

Gewichtsverlies met een normaal, gezond dieet

Met een gezond en energiebeperkt dieet is het vrijwel onmogelijk om in alle basisvoedingsbehoeften van het lichaam te voorzien en tegelijkertijd een aanzienlijk energietekort te hebben. Daarom zul je bij een normaal dieet onmiskenbaar meer calorieën consumeren. Het gemiddelde vrouwtje heeft ca. 1200 calorieën per dag, om hun lichaam iets te geven om van te leven.

Berekening van het gewichtsverlies met een normaal, energiebeperkt dieet - voor een gemiddelde vrouw

Inname: ca. 1200 calorieën per dag Calorietekort per dag: = 800 calorieën (800 x 7 dagen = 5600) Calorietekort per week: 5600 calorieën. 1 kg. vetweefsel is 7000 kcal (5600 gedeeld door 7000) Verwacht gewichtsverlies per week: 0,8 kg.

Verwachtingen en resultaat met Nupo binnen een periode van 8 weken

Uit de klinische onderzoeken blijkt, zoals eerder vermeld, dat het mogelijk is om met een periode van 8 weken ca. 10-15% van uw startgewicht. Van een vrouwtje dat 75 kg weegt, wordt verwacht dat ze in 8 weken ca. 7,5-11 kg. door haar dieet te vervangen door Nupo Diet – en daardoor te eindigen op een gewicht van ca. 64-67,5 kg.

Terug naar blog