Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Mortar with Konjac mannan
Weight loss

Wetenschappelijk advies over de onderbouwing van gezondheidsclaims gerelateerd aan konjac mannan (glucomannan) en vermindering van het lichaamsgewicht, et al.

door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) (2010)

Cv

Naar aanleiding van een verzoek van de Europese Commissie werd het Panel voor Dieetproducten, Voeding en Allergieën gevraagd een wetenschappelijk advies uit te brengen over een lijst met gezondheidsclaims overeenkomstig artikel 13 van Verordening (EG) nr. 1924/2006.

Dit advies gaat in op de wetenschappelijke onderbouwing van gezondheidsclaims met betrekking tot konjac mannan (glucomannan) en vermindering van het lichaamsgewicht, vermindering van postprandiale glycemische reacties, behoud van normale bloedglucoseconcentraties, behoud van normale (nuchtere) bloedconcentraties van triglyceriden, behoud van normale cholesterolconcentraties in het bloed, behoud van een normale darmfunctie en vermindering van potentieel pathogene gastro-intestinale micro-organismen.

De wetenschappelijke onderbouwing is gebaseerd op de informatie die de lidstaten hebben verstrekt in de geconsolideerde lijst van artikel 13-gezondheidsclaims en referenties die EFSA heeft ontvangen van lidstaten of rechtstreeks van belanghebbenden. Het voedingsbestanddeel waarop de gezondheidsclaims betrekking hebben is konjac mannan (glucomannan). Het panel is van mening dat konjac mannan (glucomannan) voldoende gekarakteriseerd is.

Om de syudy in zijn geheel te lezen, klik hier (Engels)

Terug naar blog