Cv
Naar aanleiding van een verzoek van de Europese Commissie werd het Panel voor dieetproducten, voeding en allergieën gevraagd een wetenschappelijk advies uit te brengen over een lijst met gezondheidsclaims overeenkomstig artikel 13 van Verordening (EG) nr. 1924/2006.
In dit advies wordt ingegaan op de wetenschappelijke onderbouwing van gezondheidsclaims met betrekking tot konjacmannan (glucomannan) en vermindering van het lichaamsgewicht, vermindering van de postprandiale glycemische respons, behoud van normale bloedglucoseconcentraties, behoud van normale (nuchtere) bloedconcentraties van triglyceriden, behoud van normale bloedcholesterolconcentraties, behoud van een normale darmfunctie en vermindering van potentieel pathogene gastro-intestinale micro-organismen.
De wetenschappelijke onderbouwing is gebaseerd op de informatie die de lidstaten hebben verstrekt in de geconsolideerde lijst van artikel 13-gezondheidsclaims en referenties die EFSA heeft ontvangen van lidstaten of rechtstreeks van belanghebbenden. Het voedingsbestanddeel dat het onderwerp is van de gezondheidsclaims is konjacmannan (glucomannan). Het panel is van mening dat konjacmannan (glucomannan) voldoende is gekarakteriseerd.
Om het hele syudy te lezen, klik hier (Engels)