Why is breakfast important?
Nutritional Recipes

Waarom is ontbijt belangrijk?

“Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag”, is een uitspraak waar velen van ons mee zijn opgegroeid en die onze ouders meer dan een paar keer hebben verteld – en onze ouders hadden eigenlijk gelijk! Wanneer u 's ochtends wakker wordt, is het meestal al een tijdje geleden dat u voor het laatst gegeten heeft, en daarom heeft uw lichaam energie nodig om de dag door te komen. Uit onderzoek blijkt niet dat we het op school of op het werk slechter doen als we niet hebben ontbeten, maar het laat wel zien dat ons humeur hoogstwaarschijnlijk slechter zal worden.

Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen het ontbijt verwaarlozen. Mensen die niet ontbijten, vertonen de neiging om bij latere maaltijden meer suiker en vet te eten – waarschijnlijk om een ​​energieboost te krijgen. Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen die niet ontbijten een grotere kans hebben om overdag te veel te eten en daardoor wat extra aan te komen.

Door de jaren heen zijn er discussies geweest over de vraag of je overdag veel of slechts een paar maaltijden moet eten. Het voordeel van het eten van een paar extra maaltijden gedurende de dag is dat je het energieniveau van je lichaam op peil houdt, zodat het calorieën kan verbranden. Maar als u een van de mensen bent die geen ontbijt eet (en nooit heeft gedaan), is het misschien niet het beste idee om hier op dit moment mee te beginnen, omdat u gewoon uw dagelijkse hoeveelheid calorieën toevoegt.

Het ontbijt hoeft niet te worden geserveerd als u net wakker wordt uit uw schoonheidsslaapje. Als u uw ontbijt liever later op de dag nuttigt, kan dat zonder problemen. Als u haast heeft, is het misschien een goed idee om een ​​Nupo One Meal-product mee te nemen waar u onderweg van kunt genieten en waarvoor u geen voorbereiding nodig heeft (... naast het schudden van het product, als u de voorkeur geeft aan onze shakes).

Terug naar blog