Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Bowl with kale salad, topped with pumpkin and pomegranate seeds
Nutritional Recipes

Boerenkool Salade

De gezondheidsvoordelen van boerenkool.

Boerenkool wordt beschouwd als een van de meest voedzame voedingsmiddelen die er zijn. Boerenkool bevat heel weinig vet, maar een groot deel van het vet dat in boerenkool zit, is een omega-3-vetzuur dat alfa-linoleenzuur wordt genoemd. Boerenkool bevat zeer veel antioxidanten. Het is een geweldige bron van vitamine C en vitamine K. Boerenkool is overigens ook een geweldige bron van mineralen, iets waar de meeste mensen bij lange na niet genoeg van binnenkrijgen. Boerenkool is een voedsel dat geschikt is voor gewichtsverlies, omdat het zeer weinig calorieën bevat, maar veel volheid heeft, waardoor u zich vol en gezond kunt voelen.

Je hebt nodig:

  • 250 gram boerenkool
  • 100 g granaatappelpitjes, vers
  • ½ Hokkaido-pompoen
  • 45 gram walnoten
  • 50 g fetakaas (17% / 40+)
  • Een snufje zout en peper

Hoe voor te bereiden:

Zet de oven op 200°C convectie. Schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de zaden uit de pompoen en snijd hem in kleinere stukjes. Breng op smaak met peper en zout en bak ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de stukken pompoen goudbruin zijn. Snijd de walnoten in grote stukken. Meng de stukjes boerenkool en pompoen in een kom en bestrooi met granaatappelpitjes.

Terug naar blog