Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

When is a good time to begin a healthier lifestyle?
Nutritional Recipes

Wanneer is een goed moment om te beginnen met een gezondere levensstijl?

Vrouwen praten graag over diëten en (on)gezonde voeding. Alle tijdschriften schrijven over min of meer gezonde voeding en tonen ook veel foto's van de interpretatie van de modewereld over hoe het ideale vrouwenlichaam eruit zou moeten zien. Het is begrijpelijk dat mensen in de war raken als het gaat om diëten en een gezonde levensstijl.

Veel vrouwen hebben problemen met hun lichaam en hoeveel ze wegen. De meeste vrouwen hebben enige ervaring op het gebied van diëten en de meeste vrouwen delen hun ervaringen graag met andere vrouwen. Bijna iedereen heeft een mening over wat werkt en vooral wat niet. Veel vrouwen zeggen dat ze graag willen afvallen, maar vaak hebben ze een excuus om er niets aan te doen. Het excuus kan een familieverjaardag zijn, een feestdag, een familievakantie of andere sociale bijeenkomsten die eraan komen. Het maakt niet uit wanneer u besluit om aan uw reis van gewichtsverlies te beginnen, er zal zich iets voordoen. Dat is het leven. Maar als je je er klaar en gemotiveerd voor voelt, doe het dan gewoon! Laat een familiefeest of Kerstmis u niet in de weg staan. Het leven stopt niet alleen omdat u uw levensstijl verandert in een gezondere levensstijl. Je moet nog steeds je leven leiden en doen wat je graag doet, met wie je graag in de buurt bent. Alleen al omdat u zich bewust bent van uw dieet en misschien anders eet dan voorheen, heeft u nog steeds behoefte aan interactie met andere mensen. Door interactie met andere mensen creëren we goede herinneringen. Als je het vervelend vindt om je niet strikt aan je dieet te kunnen houden, moet je het zien als een klein hobbeltje op weg naar je doel. Je gezondere levensstijl is iets dat de rest van je leven meegaat. Je moet een langetermijnplan maken, anders zul je al het gewicht dat je bent kwijtgeraakt weer terugkrijgen zodra je je doel hebt bereikt en je gezonde levensstijl hebt losgelaten. Als ik met een cliënt praat over het veranderen van het voedingspatroon en gezonder leven, is hij of zij vaak verrast dat het niet tijdelijk is. Als we het hebben besproken en verschillende hulpmiddelen hebben besproken om het gewichtsverlies te behouden, begrijpen ze waarom het nieuwe dieet moet worden voortgezet. Het verloren gewicht zal zeer snel terugkomen als u uw nieuwe dieet loslaat en teruggaat naar uw oude dieet en gewoonten. Wanneer u uw dieet verandert, is er nog steeds ruimte voor het eten en drinken dat u in uw dieet wilt hebben, maar als dit de reden is dat u moet afvallen, zal er om voor de hand liggende redenen alleen ruimte zijn voor deze voedingsmiddelen en dranken. in beperkte hoeveelheden.

Als je wilt afvallen, is het een goed idee om een ​​afslankmaatje te hebben. Een afslankmaatje is iemand met wie u uw ervaringen kunt delen. De ideale afslankmaatje is natuurlijk iemand die ook wil afvallen. De beste vriend is iemand die hetzelfde doel heeft als jij, bijvoorbeeld een wens om tien kilo of tien kilo af te vallen. Allereerst kun je elkaar op weg helpen. Als je eenmaal begonnen bent, kun je elkaar helpen gefocust te blijven.

Iedereen die aan een afslanktraject begint, zal ups en downs ervaren, en het is zo’n fijn gevoel als je je overwinningen met iemand kunt delen en ook een opluchting als je iemand hebt die je vooruit helpt als het leven moeilijk is. Op Facebook vind je een groot aantal besloten groepen voor mensen die willen afvallen. Vooral sommige Amerikaanse groepen (die ik ben tegengekomen) zijn erg goed en de leden kunnen elkaar erg goed ondersteunen. Ik zie vaak opmerkingen waarin u uw gewicht, lengte, leeftijd en uw streefgewicht kunt noteren. De leden vormen tweetallen of kleinere groepen, waar ze hun ervaringen delen en elkaar ondersteunen. Het is het proberen waard.

Gezondheidsconsulent, Team Nupo.

Terug naar blog