Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Healthy Christmas sweets
Nutritional Recipes

Gezonde kerstsnoepjes

Het is bijna onmogelijk om december door te komen zonder kerstsnoepjes te maken of te eten. Ik ben er geen voorstander van dat je iets als kerstsnoepjes uit je dieet moet schrappen. Elk soort voedsel kan deel uitmaken van een gezond voedingspatroon, maar je kunt natuurlijk niet onbeperkt kerstsnoepjes eten.

Je komt niet aan als je af en toe een stukje kerstsnoep eet. Maar het maakt niet uit of u een gekocht snoepje eet of uw eigen zelfgemaakte snoepjes eet, u zult een grotere calorie-inname hebben dan normaal, tenzij u iets anders uit uw dieet schrapt. Als je kerstsnoepjes wilt die gezonder zijn dan de snoepjes die je in de gewone winkels kunt kopen, zijn er op internet een groot aantal recepten te vinden.

Vaak is het een recept waarbij het hoofdingrediënt dadels of haver is. Het vet is vaak kokosolie en de suiker is vervangen door een kunstmatige zoetstof of honing. De zelfgemaakte versie bevat niet noodzakelijk minder calorieën, maar het gehalte aan vezels en micronutriënten is uiteraard hoger.

Als je van een snelle versie van een gezonder snoepje houdt, kun je een Nupo Life-reep nemen en deze in kleinere stukjes snijden en de stukjes in gesmolten chocolade dopen. De Nupo life bars bestaan ​​uit gezonde natuurlijke ingrediënten en bevatten verschillende vitamines en mineralen. Welke smaak je ook verkiest, je krijgt een gezond tussendoortje.

Als je graag je eigen kerstsnoepjes maakt, heb ik een aantal suggesties voor je om de jouwe minder ongezond te maken. Ze bevatten noten en chocolade en bevatten geen suiker.

Noten gemengd met chocolade:

  1. Amandelen
  2. Walnoten
  3. Hazelnoten
  4. Pure chocolade met een hoog cacaogehalte

Smelt de chocolade in de magnetron.
Als de chocolade gesmolten is, doe je de noten erin en draai je ze met een lepel rond in de chocolade.
Doe een paar van de met chocolade omhulde noten in een klein snoepbekertje of op een stuk bakpapier.
Als de chocolade stijf is, zijn ze klaar om te eten.

Hier is nog een variant:

  1. Verschillende soorten gedroogd fruit zoals mango, meloen, veenbessen, rozijnen
  2. Rijstkrokantjes of cornflakes
  3. Donkere chocolade
Smelt de chocolade. Doe de overige ingrediënten erbij en draai ze met een lepel om in de chocolade.
Giet de chocolade in een kleine bakvorm bedekt met bakpapier en laat opstijven.
Als het stijf is, breek het dan in kleinere porties en ze zijn klaar om te eten.
Terug naar blog