Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Halloween Treats in a glass jar
Nutritional Recipes

Gezond Halloween

Halloween is een Amerikaanse traditie die elk jaar op 31 oktober wordt gevierd. In het afgelopen decennium heeft de Halloween-traditie zich buiten de VS verspreid en veel andere landen hebben de traditie omarmd om pompoenlantaarns te snijden en zich te verkleden in enge kostuums om "trick or treating" te doen.

Tijdens Halloween richten steeds meer mensen zich op het versieren van hele buurten met allerlei griezelige elementen. In sommige kleinere steden worden speciale Halloweencomités gevormd en worden er de hele week grote Halloweenfeesten gehouden.

Als u Halloweenactiviteiten met uw kinderen onderneemt, kunt u hen verrassen met wat extra griezelige, zelfgemaakte Halloweenlekkernijen.

Hier zijn een paar voorbeelden:

  • Koekjes in de vorm van vingers met amandelen als nagels.
  • Kleine meringue spookjes in verschillende lichte kleuren met ogen van gesmolten chocolade.
  • Plastic handschoenen gevuld met popcorn.
  • Kleine zakjes met amandelen of andere noten geroosterd in cacao of chili.
  • Kleine sinaasappels met een klein groen stengeltje bleekselderij erop, zodat ze op pompoentjes lijken.
  • Bananen met chocolade stippen als ogen.
  • Spinnen gemaakt van haverballetjes met snoepdraadjes als poten en kleine marshmallows en gesmolten chocolade als ogen.


Voor tussendoortjes voor volwassenen, en als je calorieën wilt besparen, kun je dezelfde "afgesneden vinger"-snacks maken door eenNupo One Meal-reep in stukken te snijden en aan het uiteinde een amandel te leggen.

Wilt u meer van onze producten gebruiken, maak dan onze Dieettomatensoep wat pittiger en kom in de Halloweensfeer.



Vergeet niet om de kleine lekkernijen in papier te wikkelen of ze in kleine zakjes of papieren hoorntjes te doen. U kunt gewoon boterhampapier of snoeppapiertjes gebruiken.
Als je je kinderen wilt plagen, kun je spruitjes of andere groenten in chocolade dippen. Het is snel en makkelijk, en de meeste kinderen zijn niet zo dol op spruitjes. Natuurlijk kan het averechts werken als je het aan de vriendjes van je kinderen serveert — misschien komen ze volgend jaar niet meer terug voor "trick or treating".

Terug naar blog