Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Halloween Treats in a glass jar
Nutritional Recipes

Gezond Halloween

Halloween is een Amerikaanse traditie die elk jaar op 31 oktober plaatsvindt. De afgelopen tien jaar heeft de Halloween-traditie zich buiten de VS verspreid en veel mensen in verschillende landen hebben de traditie overgenomen waarbij pompoenlantaarns worden uitgesneden en mensen zich verkleden in enge outfits en 's avonds gaan 'trick or treat' op de 31e.

Steeds meer buurten maken er een groot probleem van om hun buurt deze dag eng te maken om te bezoeken. Sommige kleinere steden houden grote Halloween-feesten en hebben een Halloween-commissie die veel van hun eigen tijd besteedt aan het plannen van activiteiten en het aankleden van hun stad om het extra eng te maken.
Buiten Kopenhagen ligt een heel klein stadje genaamd Måløv. Elk jaar wordt er in de stad een groot Halloweenfeest gehouden. Deelname aan de activiteiten kost een kleine vergoeding. In 2017 besloot de stad het Unicef-project ‘onderwijs voor iedereen’ te steunen door voor elk verkocht kaartje een dollar te doneren.
Als je Halloween-activiteiten met je kinderen doet, kun je ze verrassen met wat extra enge zelfgemaakte Halloween-lekkernijen.
U kunt bijvoorbeeld het volgende maken:
  1. Koekjes gevormd als vingers met amandelen als vingernagels
  2. Kleine schuimgebakjesgeesten in verschillende bleke kleuren met ogen gemaakt van gesmolten chocolade
  3. Plastic handschoenen gevuld met popcorn
  4. Zakjes met amandelen of andere noten geroosterd in cacao of chili
  5. Kleine sinaasappels met een klein groen stengeltje bleekselderij erop, zodat het op kleine pompoenen lijkt
  6. Spinnen gemaakt van haverballetjes met snoepjes als poten en kleine marshmallows en gesmolten chocolade als ogen
  7. De echt snelle Halloween-snack voor volwassenen is om een ​​Nupo one meal-reep te nemen en deze in kleine stukjes te snijden
Vergeet niet om de kleine snacks in papier te wikkelen of in kleine zakjes of in kleine papieren kegels te doen. Je kunt gewoon sandwichpapier of snoepverpakkingen gebruiken.
Als je je kinderen wilt plagen, kun je spruitjes of andere groenten in chocolade dopen. Het is gemakkelijk en snel, en de meeste kinderen houden niet bepaald van spruitjes. Natuurlijk kan het averechts werken als je het aan de vrienden van je kind serveert, omdat ze volgend jaar misschien niet terugkomen voor “trick or treat” voor Halloween.
Terug naar blog