Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Bowl with Spaghetti Squash with Bolognese
Nutritional Recipes

Spaghettipompoen met vleessaus

Spaghettipompoen is op zichzelf een caloriearm voedingsmiddel en door het vezelgehalte is het een zeer volle maaltijd ter vervanging van echte spaghetti, een calorierijk voedingsmiddel. Het kan een geweldige vervanging zijn voor gewichtsbeheersing en zelfs gewichtsverlies. Op zichzelf heeft het niet heel veel smaak, maar het kan makkelijk op smaak gebracht worden met een heerlijke vleessaus!

Je hebt nodig:

  • 450 g rundergehakt (max. 7%)
  • 1 prei
  • ¼ spitse witte kool
  • 1 grote ui
  • 1 blikje gehakte tomaten
  • 150 ml water
  • 1 theelepel. zout
  • Een snufje peper
  • 1 eetl. paprika
  • Een scheutje oregano
  • 2 pompoen
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • (Optioneel) een beetje platte peterselie
  • Uitrusting: spiraalsnijder

Hoe voor te bereiden:

Snijd de prei, ui en kool fijn. Verhit de olie in een pot. Bak het gehakt bruin en voeg de groenten toe. Voeg de gehakte tomaten en 200 ml water toe. Voeg naar smaak zout, peper, paprikapoeder en oregano toe. Laat de vleessaus minimaal 15 minuten sudderen. Doe de pompoen door de spiralisator en doe hem in een kom. Breng op smaak met zout en doe kokend water in de kom. Laat ongeveer 5 minuten zitten. (Als je geen spiralisator hebt, kun je lange stukken van de pompoen schillen met een aardappelschiller) Strooi er geraspte Parmezaanse kaas over en eventueel een beetje peterselie.

Terug naar blog