Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

How many meals per day is the right amount?
Nutritional Recipes

Hoeveel maaltijden per dag is de juiste hoeveelheid?

Hoeveel maaltijden moet je per dag eten? Dat is een hele goede vraag, maar ook een vraag zonder eenduidig ​​antwoord. Het is individueel hoeveel maaltijden men per dag moet eten. Als je gewicht binnen de grenzen ligt van wat als normaal wordt beschouwd, en je bent gewend om drie maaltijden per dag te eten en geen tussendoortjes tussendoor, dan zul je waarschijnlijk aankomen als je drie keer per dag tussendoortjes gaat eten zonder je hoofdmaaltijden aan te passen.

Andere mensen kunnen baat hebben bij een meer gestructureerd maaltijdplan met geplande tussendoortjes of tussendoortjes, in plaats van tussendoortjes te nemen van wat er ook maar beschikbaar is tussen de hoofdmaaltijden. Als ik iemand help om af te vallen of aan te komen, stel ik altijd een maaltijdplan op met een maaltijdpatroon dat dicht in de buurt komt van wat hij of zij gewend is. Er zijn zoveel gewoonten rond de manier waarop we eten en wat we eten. Om succesvol af te vallen of aan te komen, moet het maaltijdplan zinvol zijn voor de persoon waarvoor het is ontworpen. Wanneer uw maaltijden over de dag verspreid zijn met geplande tussendoortjes, is de kans kleiner dat u bij de volgende hoofdmaaltijd meer gaat eten. Ik hoor mijn cliënten vaak vertellen dat ze het ontbijt overslaan en het te druk hebben om te lunchen, waardoor ze later op de dag vaak hele grote hoeveelheden voedsel eten. Het lichaam is niet ontworpen om grote hoeveelheden voedsel in één keer te consumeren, en zeker niet 's nachts. Je lichaam moet herstellen terwijl je slaapt en geen energie gebruiken voor de vertering.


Vooral de fitnessindustrie beweert al jaren dat veel maaltijden gedurende de dag de verbranding van calorieën hoog houden. De verbranding van calorieën stopt en/of vertraagt ​​niet als je slechts drie maaltijden per dag eet. U kunt uw calorieverbranding stimuleren door lichamelijk actief te zijn en uw spiermassa te vergroten. Het is in je spieren dat je de calorieën verbrandt die je binnenkrijgt via het voedsel dat je eet. Hoe meer spiermassa je hebt, hoe meer calorieën je verbrandt.


Als je normaal gesproken tussendoortjes of tussendoortjes eet om bij je volgende hoofdmaaltijd niet te veel te eten, dan heeft Nupo een aantal handige oplossingen. Nupo maakt een aantal snackrepen die Nupo life heten. Ze zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten en zijn erg smaakvol als je het mij vraagt. Ze zijn er in vier verschillende smaken en je kunt ze ook als tussendoortje voor je kinderen gebruiken. Nupo produceert ook een eiwitreep genaamd Protein Bite. Het is een kleine snack die heerlijk is voor of na uw lichamelijke activiteit en die u helpt uw ​​spieren te behouden of op te bouwen. Het is natuurlijk altijd handig om een ​​gezond tussendoortje bij de hand te hebben als je onderweg bent en wilt afvallen of op gewicht wilt blijven.


Gezondheidsconsulent, Team Nupo.

Terug naar blog