Gewoon woestijn heerlijk! Om nog maar te zwijgen van een leuke en gezondere optie om aan uw gasten of uw gezin te serveren - en toppings kunnen naar uw eigen smaak zijn. Genieten!
Je hebt nodig:
- 5 rijpe bananen
- 150 g pure chocolade (min. 70%)
- 50 g amandelen
Hoe voor te bereiden:
Hak de amandelen fijn. Schil de bananen en snijd ze doormidden. Steek het ijslollystokje in de onderkant van elk stuk banaan. Pas op dat je de banaan niet splijt. Smelt daarna de helft van de chocolade au bain-marie en voeg vervolgens de rest van de chocolade toe. Dompel de bananen in de gesmolten chocolade of bestrijk ze met een borstel. Bestrooi vervolgens snel met de amandelstukjes terwijl de chocolade nog gesmolten is.
Plaats de bananenijsjes op een snijplank of een ander vlak oppervlak en plaats ze in de vriezer.
Laat ze minimaal 4 uur invriezen.