Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

bags of colorful legumes
Nutritional Recipes

Geweldige (... en alternatieve) eiwitbronnen

Eiwitten zijn de bouwstenen van uw spieren en moeten daarom een ​​belangrijk onderdeel van uw dieet zijn. We gebruiken eiwitten om onze spieren op te bouwen en te onderhouden, dus het is belangrijk dat je dagelijks voldoende eiwitten binnenkrijgt. De behoefte aan eiwitten ligt voor gezonde, volwassen mensen rond de 0,8 – 1,5 gram per kilogram lichaamsgewicht.

Als u bijvoorbeeld 80 kilogram weegt, is uw behoefte aan eiwitten ongeveer 64 – 120 gram per dag. Als je naar de sportschool gaat en bijvoorbeeld krachttraining doet, kan het zijn dat je behoefte aan eiwitten hoger is. Voor het grootste deel dekken mensen in de westerse wereld hun eiwitinname af met een regelmatig, gezond dieet.

Als het over eiwitten gaat, denken de meeste mensen aan eiwitbronnen zoals vlees of kip, maar er zijn veel geweldige, plantaardige alternatieven zoals gedroogde linzen (26 gram eiwit per 100 gram) , gele erwten (22 gram eiwit per 100 gram ). gram) en witte bonen (21,3 gram eiwit per 100 gram). Dit is dezelfde hoeveelheid (...en soms meer) eiwitten die je in vlees en kip aantreft.

Je hoeft dus niet per se vlees te eten om aan je eiwitten te komen, aangezien bovengenoemde voldoende linzen, erwten en bonen net zoveel eiwitten bevatten als de vleesalternatieven. Daarom is het geen probleem om een ​​of twee dagen ‘vleesvrij’ te zijn gedurende de week; beide bronnen van eiwitten zijn geweldig in het opbouwen en onderhouden van spieren – de een is niet noodzakelijkerwijs beter dan de ander.

Nupo heeft eiwitrepen in het assortiment genaamd Protein Bite, een kleine, handige eiwitreep die je gemakkelijk meeneemt als tussendoortje voor en na je training – de reep bevat 12 gram eiwit. De eiwitreep van Nupo heeft als voordeel dat het een kleinere variant is in vergelijking met de anderen op de markt, waardoor het een tussendoortje is en niet aanvoelt als een volledige maaltijd. Nupo's Protein Bites zijn verkrijgbaar in twee verschillende smaakprofielen; Chocolade en karamel/gember.

Terug naar blog