Kipsalade is in de meeste huishoudens een vaste waarde en een gerecht dat je gemakkelijk zelf kunt bereiden en waar je vaak van kunt genieten. Het soort vlees van de kip dat u gebruikt, heeft invloed op de voeding. Als u borstvlees gebruikt (in tegenstelling tot donker vlees of kip gekookt met de schil), zal de salade minder cholesterol en verzadigd vet bevatten. Deze salade kan uit zoveel verschillende producten samengesteld worden en naar eigen wens samengesteld worden. Dit is slechts één recept.
Hoe voor te bereiden:
Verhit de olie in een pan. Breng de kip op smaak met zout en de kruiden en bak hem in de pan. Snijd de groenten en leg ze op een bord met kip. (Optioneel) Werk af met eetbare bloemen.
Je hebt nodig:
- 125 g kipfilet
- 1 eetl. olijfolie
- Een scheutje paprika en tijm
- Een snufje zout
- 5 radijsjes
- 5 kerstomaatjes
- Een klein handje veldsla
- 2-3 blaadjes sla (optioneel)
- Een paar eetbare bloemen ter garnering