Pompoen is een soort winterpompoen die behoort tot de familie Cucurbitaceae . Wetenschappelijk gezien is pompoen een vrucht, omdat er zaden in zitten. Het lijkt qua voedingswaarde echter meer op groenten dan op fruit. Met zijn heerlijke smaak is pompoen voedzaam en gekoppeld aan vele gezondheidsvoordelen: Rijk aan vitamine A, bevat antioxidanten, zoals alfa-caroteen, bèta-caroteen en bèta-cryptoxanthine. Deze antioxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren die uw cellen kunnen beschadigen. Ze bevatten ook veel kalium, vitamine C en vezels. Pompoenen zijn wat wij beschouwen als gewichtsverliesvriendelijk voedsel, wat betekent dat ze zeer weinig calorieën bevatten, maar toch boordevol voedingsstoffen zitten.
Je hebt nodig:
- 1 Hokkaido-pompoen
- 1 eetl. olijfolie
- Een scheutje zeezout
- Een beetje tijm en rozemarijn
- Een beetje versgemalen peper
Hoe voor te bereiden:
Zet de oven op 200°C convectie. Schil de pompoen en snijd hem doormidden. Verwijder de zaden uit de pompoen en snijd deze vervolgens in kleinere stukken. Bestrijk ze met olie en breng ze op smaak met zout, peper en kruiden. Bak ongeveer 20 minuten in de oven of tot de pompoenstukjes goudbruin zijn.