Rundvleesspiesjes zijn altijd zo'n lekkernij. Of je nu binnen kookt of buiten grilt, spiesjes zien er gewoon feestelijk uit en smaken heerlijk. Je kunt er in principe alle groenten mee koken. Maak er een lekkere salade van of serveer met maïskolven. De mogelijkheden zijn eindeloos! Hier is onze suggestie: ik hoop dat je ervan zult genieten!
Je hebt nodig:
- 450 g rundergehakt (max 7%)
- 1 grote ui
- 1 bosje peterselie
- 1-2 chilipepers
- 2-3 grote teentjes knoflook
- 1 eetl. komijn
- 1 theelepel. zout en peper
- 2 eetlepels. olijfolie
- 2-3 rode uien
- Uitrusting: 8 houten spiesen
Hoe voor te bereiden:
Snijd de ui, chilipeper en peterselie in kleine stukjes. Meng het gehakt en de groenten door elkaar. Meng de geraspte knoflook, komijn en zout en peper erdoor. Vorm kleine gehaktballetjes uit het mengsel. Verhit de olie in een pan en bak de gehaktballetjes ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze een knapperig korstje krijgen. Pel de rode uien, snijd ze in hapklare stukjes en bak ze in een pan tot ze goudbruin worden. Maak de spiesjes met elk 3 gehaktballetjes en 2 plakjes ui.