Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Crispbread with seeds
Nutritional Recipes

Knäckebröd

Knäckebröd is een favoriet in de Scandinavische landen en is een soort platte en droge cracker. Knäckebröden zijn een lichte optie vergeleken met roggebrood en blijven lang vers. Maak ze zelf en ze smaken nog lekkerder!

Je hebt nodig:

  • 70 g chiazaad
  • 350 ml water
  • 60 g lijnzaad
  • 55 g sesamzaadjes
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 1 ei
  • 1 theelepel. zout

Hoe voor te bereiden:

Zet je oven op 150°C.

Voeg chiazaden toe aan een kom met water en zout. Laat de zaden ongeveer 20 minuten staan ​​totdat de chiazaden het water hebben opgenomen.

Meng de rest van de ingrediënten in de kom en giet het plakkerige deeg op een bakplaat bedekt met bakpapier, ongeveer 30x30 cm.

Leg een tweede stuk bakpapier op het deeg en maak het deeg plat met een deegroller of gewoon met je handen.

Verwijder het bovenste stuk bakpapier en snijd het deeg in 25 stukken. Ongeveer. 6x6 cm.

Bak het knäckebröd in de oven op 150 C° gedurende ongeveer 2 uur. Bewaar het knäckebröd luchtdicht, zodat het knapperig blijft.

Terug naar blog