Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

Homemade granola bars with a jar of honey
Nutritional Recipes

3 simpele trucjes voor makkelijke en gezonde tussendoortjes

Ik hou van eten! En vooral het kleine gezonde tussendoortje dat ik soms tussen de maaltijden door eet. Ik kan overdag gemakkelijk leven van de drie hoofdmaaltijden (ontbijt, lunch en diner), maar na een training of een andere fysieke activiteit heb ik het gevoel dat ik een extra tussendoortje nodig heb.

Persoonlijk denk ik dat de beste snacks de snacks zijn die bijdragen aan je verzadiging zonder dat je helemaal vol zit – en dat is precies wat de Protein Bites van Nupo doen. Hier zijn enkele smakelijke ideeën ter inspiratie voor eenvoudige snacks, als je niet over een van de Protein Bites van Nupo beschikt.

Amandelen zijn gezond, maar hun smaak kan een beetje saai worden als ze altijd rauw en natuurlijk worden geserveerd. Als je wilt dat ze een beetje “snoepachtig” zijn, kun je ze met voordeel mengen met een kleine hoeveelheid zoethoutpoeder in een plastic zakje. Dit is vrij eenvoudig en het duurt niet zo lang om te mageren en het heeft een geweldige smaak. Je kunt ook een beetje chilipoeder toevoegen samen met het zoethoutpoeder om wat extra pit toe te voegen.

Een ander gezond, alternatief tussendoortje kunnen zelfgemaakte mueslirepen zijn. Allereerst meng je de verschillende soorten noten en granen die voor je beschikbaar zijn. Daarna voeg je wat honing en havermout toe om wat zoetigheid en structuur aan je mix toe te voegen – en eventueel wat pindakaas voor extra smaak. Het mengsel wordt in een braadpan gegoten – zorg ervoor dat het mengsel dezelfde gelijkmatige dikte heeft. Je mengsel moet op ongeveer 175 graden gebakken worden tot het een mooie goudbruine kleur heeft – de tijd die nodig is in de oven hangt af van de dikte van je mengsel. Wanneer je mengsel uit de oven komt, moet je het even laten afkoelen voordat je wat pure chocolade bovenop je repen doet.

Mijn persoonlijke favoriete tussendoortje zijn rauwe groenten. Ik schil graag wat wortels en bewaar ze in een kom met water in de koelkast. Het maakt het voor het hele gezin gemakkelijk om een ​​gezond alternatief te kiezen voor de gebruikelijke tussendoortjes, zoals chocoladerepen, crackers etc. Op dit moment heb ik zoete aardappelen in de koelkast liggen, die ik in plakjes heb gesneden en ze smaken zelfs nog lekkerder als je er een beetje pindakaas overheen smeert.

Gezondheidsconsulent, Team Nupo.

Terug naar blog