Geverifieerd door Marianne Poulsen

Gecertificeerd Nutrition Advisor

A piece of vegetable lasagna
Nutritional Recipes

Lasagne met plakjes aubergine

Aubergines zijn rijk aan vezels en antioxidanten en bevatten ook andere vitamines en mineralen. Tot de antioxidanten in aubergines behoren anthocyanen, waaronder nasunine, luteïne en zeaxanthine. Ook in recepten als deze lasagne zijn ze heerlijk!

Je hebt nodig:

  • 2 aubergines
  • 500 g rundergehakt (max. 7%)
  • 1 blikje gehakte tomaten
  • 1 pompoen
  • 1 grote ui
  • ¼ witte kool
  • Oregano en tijm
  • Zout en peper
  • 125 g geraspte mozzarella
  • 1 eetl. olijfolie

Hoe voor te bereiden:

Zet de oven op 180°C convectie.

Snij de aubergine in de lengte in lange plakken van 1 cm dik. Leg ze op een theedoek en breng ze op smaak met veel zout. Laat de plakjes ongeveer 30 minuten rusten. Dep ze droog met een schone theedoek en borstel al het zout eraf. Bestrijk de aubergines met een beetje olie en bak ze in een pan tot ze bruin en zacht zijn.

Snijd de pompoen en ui grof en snijd de witte kool in dunne slierten.

Bak het gehakt bruin en voeg dan de uien toe. Voeg vervolgens de pompoen en witte kool toe. Voeg nu de gehakte tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en kruiden. Laat de vleessaus minimaal 15 minuten sudderen.

Doe de lasagne in een ovenvaste schaal. Begin met een laag vleessaus op de bodem en voeg vervolgens een laag gegrilde plakjes aubergine toe. Werk af met geraspte mozzarella en eventueel wat extra oregano.

Bak in de oven op 180 C° hetelucht gedurende 20-30 minuten.

Terug naar blog